Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jenny var barnepike for Matthew

STOCKHOLM (Dagbladet/Expressen): Jenny Vestbro (23) fra Stockholm var au pair for Matthew Eappen i USA, men sa opp fordi hun følte seg forulempet av moren i familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Jenny dro tilbake til Sverige, ble Louise Woodward (19) engasjert som ny barnepike.

Den engelske jenta ble fredag dømt til fengsel på livstid for å ha drept den lille gutten.

- Jeg har vanskelig for å forstå hva som kan ha utløst det hele. For meg var Matthew det snilleste og føyeligste barnet jeg har passet i hele mitt liv. Han gråt når han var sulten eller trøtt som alle andre spedbarn, men det var alt, forteller Jenny Vestbro til Expressen.

Jenny Vestbro kom tilbake fra USA for to måneder siden. Hjemme i Stockholm sitter hun i leiligheten sin med et blått fotoalbum. Der har hun bildene av Matthew, som bare var et halvt år gammel da hun forlot ham.

Ett år siden

Det er på dagen ett år siden hun forlot legefamilien Eappen i Cambridge, Massachusetts.

I drøye tre måneder passet hun parets to sønner, Brendan og Matthew. Au pair-jobben hadde hun fått gjennom det svenske byrået EF.

- Moren Debbie og jeg kom til å begynne med veldig godt overens. De hjalp meg mye, og tilbød seg å kjøre meg til og fra vennene mine, sier hun.

Jenny stelte og matet Matthew, som akkurat hadde begynt med tåteflaske. Storebror Brendan var to år og ville høre eventyr. Alt var bare fryd og gammen.

Men plutselig en dag var moren helt forandret - hun ble så utrivelig at Jenny ville bytte familie på dagen.
- Debbie påsto at vi svenske jenter bare var der for å feste og drikke. Siden angrep hun meg for saker som hadde med mitt privatliv og mine familieforhold å gjøre. Jeg forsto ingenting og ringte direkte til EF for å bytte familie. Jeg var helt sjokkert.

Sprukket skalle

To måneder seinere, i januar i år, ble Matthew brakt til sjukehuset med sprukket skalle. Noen dager seinere var han død, og Louise ble pågrepet av politiet.

EFs representant ringte Jenny og fortalte hva som hadde skjedd, samt at hennes etterfølger lå dårlig an. Representanten fortalte også at Louise virket likegyldig og satt mesteparten av tida og så på TV. Hun ville ha en ny familie.

Jenny er synlig beveget på grunn av lille Matthews død og den veldige oppstandelsen rundt rettssaken og livstidsdommen.
- For meg spiller det ingen rolle om hun får fengsel på livstid. Matthew er død og det kan ikke forandres. Familiens liv er ødelagt, sier hun.

- Har du vært i kontakt med familien Eappen?

- Det har jeg tenkt på mange ganger, men... når det har roet seg ned, skal jeg gjøre det.

Jaget av pressen

Jenny Vestbro satt i går hjemme bak låste dører og med telefonkontakten trukket ut for å få fred. Etter at det ble kjent at hun hadde «rømt» fra familien Eappen på grunn av vanskelige arbeidsforhold, kastet britiske medier seg over henne.
Britiske aviser har mer eller mindre slått fast at Louise Woodward er uskyldig dømt, og ville bruke Jenny Vestbros opplysninger om det vanskelige amerikanske legeparet for alt hva det er verdt.

Hele Norges coronakart