Jens 31 - Siv 25

De rødgrønne har tjent på finanskrise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De rødgrønne partiene fortsetter framgangen på årets siste meningsmåling. Til sammen har de tre regjeringspartiene nå støtte fra 44,1 prosent av velgerne.

Etter at finanskrisen slo til har oppslutningen om de rødgrønne partiene økt jevnt og trutt. Siden juli har de tre rødgrønne partiene gått fram 6,5 prosentpoeng.

Siden august har Fremskrittspartiet tapt 6,9 prosentpoeng på målingene Norstat har gjort for Vårt Land.

Ap og Sp fram

Arbeiderpartiet får årsbeste på Norstat-målingen med en oppslutning på 31 prosent, fram 0,6 prosentpoeng. Senterpartiet går fram like mye og har støtte fra 5,6 prosent av de spurte. Sosialistisk Venstreparti går tilbake 0,9 prosentpoeng til 7,5 prosent.

Ellers er det små endringer på målingen. Frp får 25 prosents oppslutning og er fortsatt nest størst. Høyre får 16,5 prosent mens KrF og Venstre har henholdsvis 6,4 og 5,2 prosents oppslutning.

Stoltenbergs regjering er fortsatt et stykke unna flertall på Stortinget. Om denne målingen var valgresultat ville regjeringen fått 76 representanter, ni færre enn i dag. (NTB).

 SITTER TRYGT I JULA:  På tross av at de rødgrønne mangler ni stortingsrepresentanter på flertall, kan statsminister Jens Stoltenberg trygt lene seg tilbake i jula. Arbeiderpartiet har gått fram siden finanskrisen begynte å rulle - på bekostning av Fremskrittspartiet og Siv Jensen. Her de to partilederne i passiar under den siste muntlige spørretimen i Stortinget før jul. Foto: HEIKO JUNGE, SCANPIX.
SITTER TRYGT I JULA: På tross av at de rødgrønne mangler ni stortingsrepresentanter på flertall, kan statsminister Jens Stoltenberg trygt lene seg tilbake i jula. Arbeiderpartiet har gått fram siden finanskrisen begynte å rulle - på bekostning av Fremskrittspartiet og Siv Jensen. Her de to partilederne i passiar under den siste muntlige spørretimen i Stortinget før jul. Foto: HEIKO JUNGE, SCANPIX. Vis mer