TAR KNEKKEN PÅ BRUNSNEGLER: Svensk oppfinnelse kan bli brunsneglens største skrekk - Jens Reerslev har funnet opp et «sneglevåpen» han kaller Slugmaster. Video: Jens Reerslev Vis mer

Jens (49) har laget sitt eget våpen mot «mordersneglene»

- Kan ta 100 i minuttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det kom litt som et sjokk at det skulle bli så stort, helt plutselig.

Jens Reerslev (49) fikk til slutt nok: Da sneglene begynte å kravle oppetter veggene, orket han ikke mer og begynte å eksperimentere med mer effektive måter å bli kvitt sneglene i hagen.

Nå har han laget en plate med pigger, som stikkes ned i gresset.

- Med min oppfinnelse man kan ta 100 mordersnegler i minuttet, sier han til Expressen.

Brukte to år på å utvikle

Til Dagbladet forteller han at han har jobbet med å utvikle oppfinnelsen i rundt to år.

- Det begynte med at jeg satte to spikere på en pinne som jeg stakk sneglen med og så kastet jeg dem ut i skogen. Så ble det litt slitsomt.

Neste forsøk var en treplanke med flere spiker.

- Men jeg kastet dem forstatt i skogen. Og det var fortsatt slitsomt. Og de jeg kastet i skogen ble spist opp av andre snegler, og så kom de tilbake. Så ble det denne varianten.

Han kaller den «Slugmaster», og det er ikke den første oppfinnelsen hans. Tidligere har han laget en innretning for sortering av sopp.

- Jeg er innnovatør, så jeg vil løse sånt selv, sier Jens Reerslev, som først sjekket hva som fantes, men ikke var helt fornøyd.

- Så tenkte jeg at det ikke bare er jeg som har problemer med snegler. Og så viste jeg min «pluckare» for andre, og så ville de ha den.

Han forteller at han en gang var på middag hos noen, hvor barna ikke ville gå ut fordi det var så mye snegler. Han viste dem sin piggete innretning og de ble henrykte.

- De syntes det var så gøy å plukke snegler, så vi så dem ikke resten av kvelden.

Han kjøper delene fra forskjellige produsenter og setter sammen. Alt er svenskprodusert, bedyrer han.

Etter Expressen-artikkelen sier han det har eksplodert i mailer.

- Det plinget inn noe voldsomt i går. Vi har ikke regnet på det, vi bare konsenterer oss om å sende ut når vi får bestillingen. Vi har solgt de 500 vi hadde på noen måneder.

- Blir du rik på dette?

- Hehehe, nei, det kan jeg ikke påstå,. ikke ennå. Hvis jeg selger en million så, men så langt har vi ikke kommet.

- Ikke barbarisk

- Mange kommenterer at det er barbarisk?

- Det får de stå for. Jeg har kontrollert med Jordbruksverket i Sverige, og det finnes ingen regler for mekanisk innsamling. Det er litt som med fluer, du kan slå dem i hjel så mye du vil, men skal du bruke gift, er det mye regler.

Han påpeker at det primært er for innsamling.

- Så samler du dem i en pose. Hvis du skal være sikker på at de dør, kan du legge vann i posen. Det er vel ikke barbarisk. Da dør de kjapt. Noen sier at de har robotgressklipper, som kan kutte av en bit av sneglen. Da kan den ligge der hele dagen før den dør.

Mens snegleplukkeren har blitt en bigesjeft, er dagjobben til Jens Reerslev å selge melkemaskiner.

- Jeg har solgt melkemaskiner i 25 år. Men det er en tøff bransje. Det går ikke så bra for melkebønder. Innovasjonsideene har jeg alltid hatt, men nå har jeg også fått litt tid til overs. Jeg har ikke blitt rik på melkemaskiner heller for å si det sånn. Så jeg går kanskje fra den ene dålrige bransjen til den andre, hehe.