Jens advares mot venne-nettverk

Jens Stoltenberg blir advart av LO-topp Kleiv Fiskvik mot å danne et nytt elitekorps av rådgivere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går skrev Dagens Næringsliv om Kristiania Forum, et arbeiderpartilag som ble startet av Jens Stoltenbergs rådgiver og valgkampmedarbeider Libe Rieber-Mohn og tidligere stortingsrepresentant Anders Hornslien. Laget ble dannet i desember i fjor under navnet Forum for urbanisme og byutvikling. Blant medlemmene skal være konsernsjef Rune Bjerke i Hafslund, stabssjef Vidar Ovesen i Hafslund sikkerhet, Jon Hippe i Forskningsstiftelsen Fafo og Kjell Roland i Econ Management. - Den gjengen har vi jo hørt fra før. De ga Jens råd før det katastrofale nederlaget i 2001. Hvis de gir Jens råd, bør han vende det døve øret til, sier Kleiv Fiskvik, leder av Oslo LO. Han advarer nå Jens Stoltenberg mot å gjøre det samme som sist han var statsminister. Da ble han beskyldt for å omgi seg med en krets av rådgivere som ikke var ekte partifolk, men som tilhørte en urban elite. Nå frykter Ap-folk som Kleiv Fiskvik at han igjen skal velge et liknende rådgiverkorps.

- Karriere

- Det er en gjeng uten andre visjoner enn en karriere for seg selv. De har ingenting med den tradisjonelle arbeiderbevegelsen å gjøre. De har hengt seg på arbeiderbevegelsen for å gjøre karriere, sier Fiskvik, som leder Oslo LO. Han tviler på at nettverket fungerer som en tenketank for Jens Stoltenberg. - Så dum er han ikke. Hvis han hører på dem, vil valget i 2001 framstå som strålende etter neste valg. Jeg tror de har funnet på dette selv, sier Kleiv Fiskvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer