Jens åpner for likelønns-løft

- Er klare for å bruke mer penger.

ÅPNET FOR LIKELØNN:  Statsminister Jens Stoltenberg på talerstolen under åpningen av LOs 32. ordinære kongress i Oslo mandag.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
ÅPNET FOR LIKELØNN: Statsminister Jens Stoltenberg på talerstolen under åpningen av LOs 32. ordinære kongress i Oslo mandag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Statsminister Jens Stoltenberg åpner for likelønnsløft fra neste år for å øke kvinnelønn og lavlønn.

- Vi er klare for å bruke mer penger på kvinnelønn og lavtlønn. Endelige rammer for lønnsoppgjøret til neste år er det for tidlig å si noe konkret om nå, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Forutsetningen er at fagbevegelsen må prioritere. — Alle lønninger vokser, noen mer enn andre. Hvis vi skal gjøre noe for likelønn og lavlønn, må fagbevegelsen velge hvilke grupper som skal ha mer og hvem som skal ha mindre vekst. Jo mer vi omfordeler, jo raskere blir det likelønn, sier Stoltenberg. — Betyr det at de mannsdominerte industriyrkene i privat sektor må få mindre vekst enn kvinnedominerte grupper i offentlig sektor?

— Må ikke nulles — Noen må vokse mindre, men her er det avgjørende hvor skarp fordelingsprofil fagbevegelsen selv ønsker. Jeg er enig med Likelønnskommisjonen i at dersom vi skal utjevne lønnsgapet så må ikke det kvinner og lavtlønte vinner ett år, nulles ut året etter. Vi er beredt til å sette oss ned med LO og de andre arbeidstakerorganisasjonene og finne ut hvordan vi når målet om likelønn best, sier Stoltenberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer