FIKK SKJERF: Statsminister Jens Stoltenberg fikk et sjerf og vinglass fra det chilenske presidentparet etter reisen Jens Stoltenberg og Ingrid Schulerud hadde til Chile i september samme år. Her ankommer Stoltenberg presidentpalasset La Mondea i Santiago torsdag og blir tatt i mot av President Michelle Bachelet. Foto: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET
FIKK SKJERF: Statsminister Jens Stoltenberg fikk et sjerf og vinglass fra det chilenske presidentparet etter reisen Jens Stoltenberg og Ingrid Schulerud hadde til Chile i september samme år. Her ankommer Stoltenberg presidentpalasset La Mondea i Santiago torsdag og blir tatt i mot av President Michelle Bachelet. Foto: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADETVis mer

Jens beholdt et skjerf fra Chiles president til 1500 kroner

Men også flere statsråder i regjeringen har valgt å beholde teppegaver fra utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Etter Jens Stoltenberg og hans kone Ingrid Schuleruds besøk hos Chiles president Michelle Bachelet og hennes mann i 2008, beholdt statsministeren et skjerf til 1500 kroner i privat eie.

Skjerfet, var sammen med noen vinglass, en gave fra det chilenske presidentparet til Norges statsminister, etter turen Stoltenberg og Schulerud hadde til Chile i september.

Dette skjerfet skal ifølge Statsministerens kontor Jens Stoltenberg ha betalt skatt for, og er den eneste gaven han har beholdt etter valget i 2005.

Minnetepper
Men da han ble statsminister første gang, i 2001, valgte Stoltenberg å ta imot to kostbare tepper til privat eie. Da mottok han tepper gitt av Indias og Azerbaidjans statsminister. Teppene ble taksert til henholdsvis 16000 kroner og 23000 kroner.

— Teppene er et godt minne fra min første statsministerperiode, sa Jens Stoltenberg til VG Nett i går.

I går kunne VG fortelle at både utenriksminister Jonas Gahr Støre og tidligere forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har valgt å gjøre det samme. Begge to har mottatt tepper i gaver. Strøm-Erichsen har valgt å beholde tepper til en verdi av 48.000 kroner. Hun har fått alle tre teppene taksert og har også sørget for å betale skatt for gavene slik hun skal.

Inn på teppet
Også justisminister Knut Storberget har fått tepper. Han har registert to tepper fra Azerbaidjan i gaveregisteret, men teppene ligger i departementet, opplyser kommunikasjonssjef Gunnar Johansen til Dagbladet.

Nåværende forsvarsminister Grete Faremo fikk et teppe av guvernøren i Faryab i Afghanistan i desember i fjor, men dette overlot hun til departementet. Det samme gjorde Trond Giske da han var kulturminister. Han lot det persiske teppe bli liggende igjen på gulvet på statsrådens kontor.

Det var ikveld ikke mulig for Dagbladet å få en kommentar fra Jens Stoltenberg eller Statsministerns kontor om skjerfet.