Jens ber Ap-politikerne søke mot sentrum

- Klokken tikker mot 2013, sier statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosialistisk Venstrepartis svake resultat er en av grunnene til at Stoltenberg nå vil at Aps lokalpolitikere skal orientere seg mot sentrum, skriver Aftenposten.

- Jeg vil overfor Aps lokalpolitikere understreke hvor viktig det er at vi samarbeider med sentrum, det vil si med KrF, Venstre og Senterpartiet. Vi har i mange kommuner funnet gode løsninger med sentrumspartiene. Selv om det er et stort mangfold av konstellasjoner i kommunene, vil jeg gjerne se flere eksempler på at sentrum og Ap finner sammen, sier Stoltenberg.

Et styrket samarbeid med sentrum bør ikke gå på bekostning av SV, understreker han. Men han viser til at Ap ikke vil oppnå flertall sammen med SV i de fleste av kommunene.

Lokalvalget vil samtidig føre til at presset øker på partiene på borgerlig side fram mot 2013, mener Stoltenberg.

- Klokken tikker fram mot 2013 og et mulig styrket sentrum og svekket Frp og vil bidra til mer oppmerksomhet rundt regjeringsalternativer, tror statsministeren.

Han mener at forhandlingene i Oslo mellom Venstre og KrF og byrådspartiene Høyre og Frp kan peke fram mot stortingsvalget i 2013.

- Utfallet i Oslo kan være et forvarsel om hva vi vil se i rikspolitikken om to år, sier Stoltenberg.

(NTB)

SORTI: SV-leder Kristin Halvorsen  på vei hjem i natt, etter kunngjøringen om at hun går av som partileder til våren etter det elendige valgresultatet. Foto: FRANK KARLSEN
SORTI: SV-leder Kristin Halvorsen på vei hjem i natt, etter kunngjøringen om at hun går av som partileder til våren etter det elendige valgresultatet. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer