Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens: Bestemor ikke på anbud

Bestemor skal ikke på anbud, og hun skal ikke ut i et marked for å shoppe etter de tjenestene hun trenger. Det sa statsminister Jens Stoltenberg da han møtte grasrota i Oppland i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På et partimøte i Oppland Arbeiderparti i dag gjorde Stoltenberg et iherdig og engasjert forsøk på å rydde opp i den forvirringen som moderniseringen av offentlig sektor, regjeringens kongstanke, har utløst i Arbeiderpartiet de siste ukene

- Jeg leser i avisene at det i Arbeiderpartiet raser en kamp for eller imot privatisering. Jeg understreker at den fornyelsen av offentlig sektor som jeg og hele regjeringen står bak, er helt i tråd med vedtaket fra landsmøtet i 1998. Vi er imot privatisering, da dette betyr at fellesskapet ikke lenger tar et grunnleggende ansvar for helse- og omsorgstjenester, sa Stoltenberg.

Men han sa samtidig at en del kommuner har valgt et samspill mellom private og offentlige tjenesteleverandører og viste til at rapporten fra Kosmo-utvalget åpner for en slik organisering av fellesskapsløsningene.

(NTB)

FORSVAR: Jens Stoltenberg forsvarte Arbeiderpartiets politikk overfor medlemmene av partiets organisasjon i Oppland i kveld.