Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens Book-Jenssen er død

Revykongen Jens Book-Jenssen er død, 88 år gammel. Han var en av de mest markante personlighetene innen norsk revy etter krigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I årevis gledet han nordmenn med revyer på Chat Noir. Fra 1933 var han også å høre på grammofonplater, og utgivelsene hans er solgt i over 3,5 millioner eksemplarer. Slagerne «Det er lov å være bli'» og «Når kastanjene blomster i Bygdø allé» er begge udødelige slagere.

Gartnersønnen Jens Peter fra Stabekk debuterte på revyscenen på Scala hos Victor Bernau i 1933. Med tiden ble han direktør for Chat Noir og der knyttet han til seg revyartister som Lalla Carlsen, Carsten Byhring, Arvid Nilssen, Kari Diesen, Nora Brockstedt og Inger Jacobsen. Turneer land og strand rundt gjorde ham svært kjent og populær blant folk i hele landet.

Book-Jenssen er blitt tildelt Kongens fortjenstmedalje i gull, ridderkorset av 1. klasse av St. Olav og Leif Justers revypris.

(NTB)

GLEDET TUSENER: Norsk revys ukronete konge er død, 88 år gammel.