Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jens bør beklage

Siv Jensen mener det er skammelig og trist at statsministeren hindret kongen i å dele ut Krigskorset.

- SKAMMELIG: Siv Jensen mener at statsminister Jens Stoltenberg og regjeringen har oppført seg smålig i forhold til kongehuset. Foto: Heiko Junge / Scanpix
- SKAMMELIG: Siv Jensen mener at statsminister Jens Stoltenberg og regjeringen har oppført seg smålig i forhold til kongehuset. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

8. mai ble Norges høyeste utmerkelse for krigsinnsats, Krigskorset med sverd, delt ut på Akershus festning.

Jørg Lian og Eirik Johan Kristoffersen mottok krigskorset med sverd søndag. Bjørg Gjestvang og sønnen Håkon mottok medaljen på vegne av ektemannen og faren Trond André Bolle som fikk utmerkelsen post mortem.

I dag avslørte Dagbladet at kong Harald selv ønsket å gi Krigskorset med sverd til de norske spesialsoldatene, men statsminister Jens Stoltenberg ville ikke at kongen skulle være til stede.

Leder i Fremskrittspartiet, Siv Jensen, mener statsministeren har oppført seg smålig i saken:

- Dette er lite raust av statsministeren. Det var vanlig at Kongen gjorde dette. Det er oppfattet som en utmerkelse av høyeste sort, og derfor har det vært viktig for folk at det er sele majesteten som deler ut utmerkelsen, sier Jensen til Dagbladet.

Mens kongefamilien glimret med sitt ufrivillige fravær, var regjeringen behørig representert under arrangementet.

Statsminister Stoltenberg var slett ikke alene på Akershus festning. Flere statsråder og statssekretær var med og hyllet krigsheltene.

- At det skal utdeles krigskors for krigsinnsats er ikke noe som har vært noen kampsak for Stoltenberg. Likevel gjør de dette til regjeringens greie. Jeg synes det er skammelig og trist. De bør beklage overfor kongen. Alle andre ser det som selvsagt at dette er en majestetsoppgave, sier Jensen.

HØYESTE UTMERKELSE: Oberst Eirik Johan Kristoffersen (t.v.) var en av tre som fikk utdelt krigskorset med sverd søndag. Her av forsvarssjef general Harald Sunde. Til høyre statsminister Jens Stoltenberg.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
HØYESTE UTMERKELSE: Oberst Eirik Johan Kristoffersen (t.v.) var en av tre som fikk utdelt krigskorset med sverd søndag. Her av forsvarssjef general Harald Sunde. Til høyre statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media