- Jens, du lyver!

Statsministeren fikk kjørt seg i dagens spørretime.

- LYVER: Frps Ketil Solvik-Olsen var blant politikerne i opposisjonen som ga Jens Stoltenberg hard medfart i Stortingets spørretime i dag da statsministeren måtte forsvare utsettelsen av renseanlegget på Mongstad. Foto: Erlend Aas / Scanpix
- LYVER: Frps Ketil Solvik-Olsen var blant politikerne i opposisjonen som ga Jens Stoltenberg hard medfart i Stortingets spørretime i dag da statsministeren måtte forsvare utsettelsen av renseanlegget på Mongstad. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg fikk kjørt seg i dagens muntlige spørretime på Stortinget. Særlig måtte han tåle krass kritikk fra opposisjonen for regjeringens utsettelse av fullskala renseanlegget på Mongstad.

- Statsministeren lyver på Stortingets talerstol, sa Ketil Solvik-Olsen fra Frp.

- Hvis statsministeren hadde fulgt med i timen, så hadde han sett at det var en samlet komite som gikk inn for et testanlegg, sa Solvik-Olsen, som mente han tok statsministeren i en grov faktafeil om opposisjonen på Stortinget.

Også Høyre-leder Erna Solberg lot statsministeren får gjennomgå.

- Det bekymringsfulle med denne forsinkelsen er at den går inn i et bilde av at alle virkemidlene for å nå klimamålene til regjeringen skyves ut i tid.

Harsk kritikk
En rekke ganger måtte Stoltenberg insistere på at hans store prosjekt om en "månelanding" på Mongstad fortsatt skal bli en realitet.

- Trinn 1 er i rute. Det er trinn 2 som er noe forsinket, sa statsministerne og understreket at det er ut fra vurdering gjort av Statoil, Gassnova og Olje- og energidepartementet som nå gjør at man har utsatt tidspunktet for når et fullskala renseanlegg kan stå på plass.

- Vi lager et fantastisk anlegg på Mongstad, men det er på grunn av hensyn til miljøet vi nå venter til vi kan få et enda bedre anlegg, sa Stoltenberg på tampen av spørretimen.

- Når ikke målene
Erna Solberg gjorde et poeng av at Mongstad-utsettelsen, sammen med utsettelsen av klimameldingene og til nå dårligere prognoser for kvotekjøp, kan gjøre det vanskeligere å oppfylle klimamålene regjeringen har satt seg.

- Det er altså lenger fram for å nå målene i fellesskap nå, enn da vi forhandlet om det. Kan statsministeren garantere at vi vil oppfylle Kyoto-målene?

- Det er riktig å ta betydelige grep hjemme og ute. Vi er nødt til å bruke penger ute, sa statsministeren og viste til regjeringens internasjonalt anerkjente regnskogprosjekt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer