Jens endrer 2006-budsjettet

Bruker flertallet til å endre statsbudsjettet for neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nå som Jens Stoltenberg og hans to venninner i SV og Sp er sikret flertall i Stortinget, tar den kommende Ap-statsministeren allerede sikte på å endre profilen på neste års budsjett.

Har liten tid

Avtroppende statsminister Kjell Magne Bondevik presenterer budsjettforslaget sitt 14. oktober, noe som selvsagt legger sterke føringer for neste års økonomiske politikk.

- Regjeringen har jobbet med budsjettet i nesten ett år nå, så hva vi får til i løpet av noen få uker vil være begrenset i første omgang. Men vi vil sette vårt preg på det budsjettet, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet.no.

Hva slags endringer han og hans to regjeringspartnere vil gjøre kan ikke Stoltenberg svare på før han har sett hva Bondevik II-regjeringen foreslår.

Mindre skatt

Noen av budsjettlekkasjene som er blitt kjent, er at tinglysningsgebyret skal reduseres kraftig, at innslagspunktet for toppskatten skulle være høyere, at maksbeløp for å spare i BSU-ordningen skulle økes og at minstefradraget skulle øke.

Arbeiderpartiets nestleder, Hill-Marta Solberg har i valgkampen sagt at hun frykter økte egenandeler skal finansiere mange av de borgerlige skattegavene.

Stoltenberg har flere ganger i valgkampen lovet at han ikke skal øke skattene, men ha det samme skattenivået som i 2004.

TRAVEL JENS: Påtroppende statsminister Jens Stoltenberg ble møtt av pressefolk da han tidlig i dag morges kom ut fra sin bolig på Nordberg i Oslo for å starte en hektisk dagen derpå etter gårsdagens stortingsvalg.