- Jens er Årets Miljøversting

- Stoltenberg verdig vinner av den lite ærerike prisen, mener Natur og Ungom.

LITE ÆRE: Statsminister Jens Stoltenberg får den lite ærerike Miljøversting-prisen.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
LITE ÆRE: Statsminister Jens Stoltenberg får den lite ærerike Miljøversting-prisen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Stoltenberg får denne prisen fordi han ikke gjør jobben sin, sier Ola Elvevold, leder i Natur og Ungdom (NU) i en pressemelding.

Fullt fortjent NU mener statsministeren er en verdig vinner.

- Prisen har han fortjent. Stoltenberg har ledet den rødgrønne regjeringen gjennom fem år. Han har makt til å sette foten ned for oljeindustrien, rense gasskraftverk, verne mer skog og bygge flere vindmøller, men gjør ingenting. Oljeindustrien får fortsatt gjøre som den vil og tapet av norsk natur fortsetter, sier Elvevold.

Stoltenberg gikk av med den tvilsomme seieren med hele 42 prosent av stemmene. Gjennom hele sommeren har folk fra hele landet vært med og stemt på hvem de mener fortjener tittelen Miljøversting, opplyser NU. Avstemningen har foregått både på stand i hele landet og på nett. 

Nominerte Foruten statsministeren var Statoil og sjefen Helge Lund, Siv Jensen, Erna Solberg og Oljeindustriens Landsforening med Gro Brækken i spissen nominert.

- Stoltenberg overtar nå plassen etter fjorårets miljøversting Siv Jensen. Det hjelper lite å ha en statsminister som tror på klimaproblemet når de store tiltakene uteblir og norske utslipp forblir høye, sier Elvevold.

I går ble årets miljøversting kåret under Fornybarfestivalen til NU, som denne uken er på sommerleir på Mosterøy i energifylket Rogaland.

Fokus for sommerleiren er energirevolusjon i Norge. Organisasjonen krever at det settes grenser for oljeindustrien, at de norske gasskraftverkene renses og at det settes fart på utbyggingen av vindmøller.

FORTJENT: Ola Elvevold, leder i Natur og Ungdom, mener Stoltenberg er en verdig Miljøversting. Foto: Carl-Frederic Salicath/Natur og Ungdom
FORTJENT: Ola Elvevold, leder i Natur og Ungdom, mener Stoltenberg er en verdig Miljøversting. Foto: Carl-Frederic Salicath/Natur og Ungdom Vis mer