Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jens er den ubestridte lederen

Statsministeren takket partiet for tilliten. Ap-topp mener han er større en Gro.

JUBLER: Ap-leder Jens Stoltenberg. Foto Scanpix
JUBLER: Ap-leder Jens Stoltenberg. Foto Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg har trolig ledet partiet opp flere prosent i valget og ble møtt med trampeklapp av partikameratene da han gikk på talerstolen på valgvaken i Oslo.

- Vi har gått fram sammenlignet med forrige storingsvalg vi har gått fram to stortingsvalg på rad vi har styrket vår stilling som landets klart største parti og som den drivende og dominerende politiske kraften i norge, sier han til stor applaus fra saken.

- 850.000 velgere har stemt på Ap, og jeg vil takke dem for tilliten og respekten og vise dette i de fire nye årene som kommer, sier Stoltenberg.

Ifølge de siste prognosene ligger Ap an til å gjøre et godt valg, med en framgang på over 4 prosent.  

- Kjære alle sammen, Ap hatt to mål i dette valget, det ene er å vinne valget, det andre er en fortsatt flertallsregering med SV og Sp.
Sjekk hvem som er ute av Stortinget her

- Beste siden 1993
Stortingsrepresentant Marit Nybakk jubler.

- Dette ser veldig bra ut. Det ser ut til at vi får mellom 35 og 36 prosent, og det er jo veldig solid. Ap har tatt ut maksimalt i denne valgkampen. Det har vært en voldsom kraft i organisasjonen. Vi må tilbake til 1993 for å finne maken til entusiasme, sier Nybakk og smiler, tydelig fornøyd.

- Nå kan vi videreføre arbeidet vårt. Dette er historisk. Det er 16 år siden en regjering ble gjenvalgt i Norge, og i mange europeiske land. Det er veldig sjelden at det skjer.

- Suveren
2. kandidaten i Oslo er mest imponert over sjefen, Jens Stoltenberg.

- Jens har vært helt suveren og betyr enormt. Han er den ubestridte lederen som har fått fram at vi har taklet finanskrisen, at vi gir trygghet, sier Nybakk.

Hun synes Venstre-leder Lars Sponheims beskjed om at han går av som leder er veldig rar.

- Det er veldig spesielt at han går av nå, når valgresultatet ikke en gang er klart. Det er typisk Sponheim-improvisatorisk.

- Større en Gro
Bjarne Håkon Hanssen hyller Ap-lederen og vil gjerne være med i en ny regjering.

- Jens har hatt veldig mye å si for denne valgkampen. Det er vanskelig å si hvor mye, men han er den beste skipperen på skuta. En knallgod debattant som vinner det meste.

JUBLER FOR JENS: Marit Nybakk (Ap)
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
JUBLER FOR JENS: Marit Nybakk (Ap) Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer

Han gjør at folk vil bli med på laget, og han har enormt å si. Vi må helt tilbake til Gerhardsen å se en Ap-leder som vinner valg fra regjeringsposisjon. Han er i ferd med å bli like stor som Gro.

- Han har litt igjen før han når Gro?

- Nei, han er større enn Gro sier Hanssen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling