- Jens er for nærtagende

Se bildene fra maktelitens gallamiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Jeg synes vel Jens Stoltenberg er meget nærtagende. Han burde heller vært villig til å satt seg ned med meg i ro og mak og snakket med meg. Istedenfor lager han en stor sak rundt det, sa Norges rikeste mann, Stein Erik Hagen til Dagbladet.no da han kom til den årlige NHO-middagen. 

Hagen forteller at han er overrasket over hvor personlig statsministeren tok kritikken.

- Dette var ikke ment som et personangrep, men som et forsøk på å reise en viktig samfunnsdebatt. Det bør han forstå, sier Hagen, som sier at han ikke hadde ventet at saken skulle skape så mye oppmerksomhet.

 - Det var jo bare et nyttårsintervju, sier Hagen.

Les også: «– Han har angrepet Norge»

Tidligere i dag møtte han Jens Stoltenberg til en kort debattNHOs årskonferanse i Oslo. Debatten kom i stand etter at Hagen kom med krasse utfall i et bredt anlagt nyttårsintervju med Dagens Næringsliv (DN). Hagen sammenliknet blant annet Norge med kommunistland der staten tar private formuer.

Hagen, som ifølge Forbes har verdier for 23 milliarder kroner, mener Jens Stoltenberg vant debatten. 

- Det som ble sagt i intervjuet var et angrep på at Norge har gått for langt i å ha for mye rettferdighet, sa Stoltenberg i duellen.

MAKTELITEN I KAMP: Hagen, som ifølge Forbes har verdier for 23 milliarder kroner, mener Jens Stoltenberg vant debatten. Foto: SCANPIX
MAKTELITEN I KAMP: Hagen, som ifølge Forbes har verdier for 23 milliarder kroner, mener Jens Stoltenberg vant debatten. Foto: SCANPIX Vis mer

– Jeg synes vel at statsministeren har tatt dette vel alvorlig, svarte Hagen.

- Han er vel mer profesjonell enn meg. Han brukte jo til og med to rådgivere. Han var bedre forberedt, innrømmer Hagen.

- Så neste gang kommer du til å forbedre deg bedre?

- Nei. Dette er ikke noe viktig. Det er min jobb å selge varer, han selger politikk. På den måten gjør vi jo nesten det samme. Mitt poeng var jo bare at Jens må bli hardere i klypa ovenfor SV, de har fått for mye makt i regjeringen, sa Hagen.

- Hvordan vil du karakterisere Jens som person?

- Jeg har ikke noe i mot han som person, sier Hagen.

Jens Stoltenbergs far, Thorvald Stoltenberg, sier til Dagbladet.no at han reagerte sterkt på personangrepet fra matmilliardæren.

- Han bør ikke komme med personangrep. Det bare svekker Hagen, sa statsministerens far, Thorvald Stoltenberg, til Dagbladet.no da han kom til middagen.

- Jens er for nærtagende

- Dessuten tror jeg ikke folk kjenner seg igjen i Hagens overdrivelser. Dermed faller også hele argumentasjonen sammen, sa Stoltenberg.

Oslo-ordfører, Fabian Stang, sier at han ikke har noen formening om hvem som vant debatten.

- Jeg holder med den som vinner, sa han.

KrF-leder Dagfinn Høybråten mener at Hagen spiller seg på sidelinja når han bruker så sterke virkemidler.

- Det er en vikig debatt, men Hagen burde holdt seg for god for slike karakteristikker, sa Høybråten.

HARD I KLYPA:- Jens må bli hardere i klypa ovenfor SV, de har fått for mye makt i regjeringen, sier Stein Erik Hagen til Dagbladet.no på NHOs gallamiddag.
VENNINER: Venninene milliardæren Celina Midelfart og Frp-formann Siv Jensen på NHOs gallamiddag.
BLÅ, BLÅERE, BLÅEST: Cristin Clemet og Kåre Willoch i blått på NHOs gallamiddag.
- HAR IKKE FULGT MED:- Nei, denne saken har jeg ikke fulgt med på. Jeg er jo ikke politisk kommentator, sier milliardæren Johan H. Andresen jr.
HÅN:- Jeg synes at det er så på jordet og hinsides å sammenligne Norge med gmale Sovjetunionen. Det er et hån mot de som opplevde diktaturet, sier finansminister Kristin Halvorsen til Dagbladet.no.