- Jens er i valgkampform

Siv og Jens vant kveldens TV-debatt, mener Dagbladets eksperter.

HVEM VANT?: Jens Stoltenberg (Ap) fikk terningkast fem av Dagbladets anmeldere, mens Erna Solberg (H) bare fikk en firer på terningen for sin innsats i partilederdebatten i Arendal mandag kveld. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
HVEM VANT?: Jens Stoltenberg (Ap) fikk terningkast fem av Dagbladets anmeldere, mens Erna Solberg (H) bare fikk en firer på terningen for sin innsats i partilederdebatten i Arendal mandag kveld. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Dagbladet har kastet terning etter den NRK-sendte partilederdebatten i Arendal mandag kveld. Og dommen er klar: Jens Stoltenberg (Ap) og Siv Jensen (Frp) kom best ut.

Jens Stoltenberg (Ap):Hovedbudskap: Valget er et veivalg mellom skattekutt til de rikeste eller satsing på vei, helse og skole. Det er grunnleggende uansvarlig å love 25 milliarder i skattelette. Mener Høyre lanserer egenandeler som finansieringsform for privatsykehus.Vår vurdering: Styrte debatten. Er i valgkampform, offensiv, aggressiv, humørfylt. Får opp temperatur i helseduellen med Erna og får inn flere venstrehooker. Får fram forskjellen mellom de rødgrønne og de blå.Sitatet: Jeg er egentlig litt urolig fordi du er så lite urolig over hva hun (Siv Jensen) kan finne på i regjering. ( til Erna )Terningkast:

Erna Solberg (Høyre):Hovedbudskap: Vil bygge kunnskaps-Norge og har ambisjon om å skape Norge på sitt beste. Vil få ned helsekøene og få fart på veibygging. Dagens regjering har gått tom for ideer. Vår vurdering: Kom på defensiven fra første stund på grunn av forskning som viser at formuesskatten ikke tjener bedriftene. Svarer ikke krystallklart på om hun vil følge handlingsregelen. Argumenterer offensivt for fritt sykehusvalg. Parerer angrepet om egenandeler godt med å vise til at regjeringa selv har satt ned et utvalg. Sitatet: Da kan jo folk selv vurdere: Vil de at bedriften i deres kommune skal eies av en lokal eier eller et postkortselskap på Bahamas?Terningkast:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.