Jens er mest populær

Statsministeren har styrket stillingen etter to ukers valgkamp.

BEST: Partiformann og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er den mest populære statsministerkandidaten.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
BEST: Partiformann og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er den mest populære statsministerkandidaten. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 47 prosent av velgerne mener Stoltenberg gjør en god jobb som statsminister, mens 42 prosent mener han gjør en middels jobb. Bare 10 prosent mener han gjør en dårlig jobb. I juni var de tilsvarende tallene 42 prosent, 45 prosent og ni prosent. Velgerne mener også Stoltenberg er den partilederen som har gjort det best så langt i valgkampen.

Etter snart fire år i regjering og kort tid før valget er Stoltenberg over snittet for perioden i popularitet. I hele år har mellom 42 og 49 prosent ment at Stoltenberg gjør en god jobb. I 2006 dalte populariteten drastisk ned til et bunnmål i september da bare 18 prosent mente Stoltenberg gjorde en god jobb. Siden har det gått jevnt oppover.

Økt popularitet- Det er en fordel for Ap og de rødgrønne i valgkampen med en populær og udiskutabel statsministerkandidat. Stoltenbergs gjennomsnittlige "score" av velgere som mener han gjør en god jobb som statsminister siden valget i 2005 har vært 36 prosent. På augustmålingen ligger altså Stoltenbergs popularitet 11 prosentpoeng over snittet, sier analytiker i Synovate Håkon Kavli til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer