Jens får gult kort

Rabalderet i Arbeiderpartiets stortingsgruppe er ikke over. Nå forventes det at Jens Stoltenberg sørger for bedre kontakt med partifellene på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regjeringens opprinnelige forslag om å bare øke kommunenes inntekter knappe tre milliarder kroner slo ned som en bombe blant Ap's stortingsrepresentanter på torsdag. Fredag kunne Dagbladet melde at landets statsminister og finansminister var blitt tvunget av sin egen gruppe til å finne mer penger til Kommune-Norge. Nå sier flere av Ap's stortingsrepresentanter til Dagbladet at dialogen mellom regjeringen og stortingsgruppa må bli bedre.

- Det har gått litt for fort i svingene for den nye regjeringen, bemerker en av Ap's stortingspolitikere .

Jagland var borte

- Vi ville aldri ha kommet i en slik situasjon dersom regjeringen hadde gjort jobben skikkelig på forhånd. Det er veldig spesielt at regjeringen vet så lite om holdningene i stortingsgruppa, sier en annen av Ap's representanter til Dagbladet.

At partileder Thorbjørn Jagland i det siste har brukt det meste av sin tid til utenriksministerjobben og ikke partiet, teller også med. Torsdag var han på reise i Russland. Partilederen kunne dermed ikke rydde opp i den høyst delikate situasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer