Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens feiret Vallas bursdag

De to skal ha hatt nær og personlig kontakt de siste ukene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I all viraken rundt Valla-saken kan man ha fått inntrykket at Jens Stoltenberg og Gerd-Liv Valla knapt har hatt noen kontakt, og i så fall bare gjennom mellommenn. Dette stemmer ikke, ifølge Dagsavisen.

Avisa har fra «flere sentrale kilder» fått bekreftet at LO-lederen og statsministeren har hatt jevnlig telefonkontakt, og at de møttes minst to ganger i forrige uke, da stormen rundt Valla raste som verst. Kontakten skal ha vært enda hyppigere enn vanlig.

59-årsdag

Stoltenberg bekrefter selv overfor Dagsavisen at han dukket opp hjemme hos Valla for å gratulere henne med 59-årsdagen sist torsdag.

Dagsavisen traff statsministeren på et møte i Oslo Arbeidersamfund i går, og da skal han ha «latt det skinne igjennom» at oppslagene om at han og Valla knapt har snakket sammen den siste tida, har vært uriktige.

Avisas kilder opplyser at Jens har støttet Valla i den tunge tida etter at Yssen-saken sprakk 11. januar. I tillegg til ham skal Fagforbundets Jan Davidsen og Sture Arntzen i Handel og Kontor ha vært viktige støtter for LO-lederen.

- En vanskelig situasjon

- Det er en tøff situasjon med masse medieoppmerksomhet og kritikk. Uansett hva en måtte mene om saken, skjønner man at det er en vanskelig situasjon, sier Stoltenberg til Dagsavisen.

GODE VENNER: Gerd-Liv Valla og Jens Stoltenberg har hatt et nært og personlig forhold - også de siste ukene, ifølge Dagsavisen. Foto: SCANPIX
GODE VENNER: Gerd-Liv Valla og Jens Stoltenberg har hatt et nært og personlig forhold - også de siste ukene, ifølge Dagsavisen. Foto: SCANPIX Vis mer

Valla har avlyst sin deltakelse på årsmøtet i Arbeiderbevegelsens nordiske samarbeidskomité i Danmark til helga. Hun skal være svært sliten etter de siste ukenes hardkjør.

- Det er viktig at hun nå får hvilt seg litt, og jeg forstår at hun ikke blir med til Danmark slik situasjonen er for henne, sier Jens Stoltenberg til Dagsavisen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!