Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jens forstår oss ikke

STORFJORD i Troms (Dagbladet): - Vi er luta lei av at Norge styres som et sosialøkonomisk osloseminar, sier Hans Strandvoll, Ap-ordfører i Storfjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen drar han og resten av Ap's ordførerhær i langstrakte Nord-Norge til Bodø. Her kan statsminister Jens Stoltenberg vente seg en brottsjø med nordnorsk kjeft.

Det er grasrota som må forsvare partiets politikk i sine små og store lokalsamfunn. Akkurat nå synes Hans Strandvoll det er veldig vanskelig.

- Ap-ledelsen og regjeringen har glemt å ta oss med på råd. Vår politikk utformes av noen arrogante unge mennesker i Oslo som deler kontor og bor i den samme pene delen av hovedstaden. Partiledelsen og rådgiverne er blitt en for ensartet gruppe, etter at Thorbjørn Berntsen forsvant er det ikke en eneste som snakker slik at folk forstår, sier Ap-veteranen.

- Bygdeforsker og professor Reidar Almås mener dere på bygda ser på Jens Stoltenberg som en Oslo-sentrert diplomatsønn?

- Han har vel rett i det. Grasrota i partiet har lenge krevd en kursendring, men er blitt oversett. Carl I. Hagen snakker derimot klart og tydelig. Våre folk opptrer som teknokrater og forsøker å selge en politikk som folk ikke vil ha.

- Hva mener du med det?

- For eksempel skjønner jo ikke Ap-lederne hvor viktig bensin er på bygda. Når man ikke forstår det, da har man et gigantisk problem. Her i Storfjord er ikke bensinen et miljøproblem, det kjører en bil forbi hver halvtime. Men folk er jo avhengige av bilen fordi avstandene er så store. Det er for ille at Ap har latt lavere bensinpriser bli Carl I. Hagens fanesak, sier Strandvoll.

[email protected]