Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens forsvarer Jaglands tildeling

Synes det er flott og overraskende at Obama får fredsprisen.

OVERRASKET: Men statsminister Jens Stoltenberg er fornøyd med tildelingen til Jagland og resten av Nobel-komitéen.
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
OVERRASKET: Men statsminister Jens Stoltenberg er fornøyd med tildelingen til Jagland og resten av Nobel-komitéen. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Jens Stoltenberg forsvarer Thorbjørn Jaglands tildeling av Nobels fredspris til Barack Obama, selv om mange har uttrykt at de synes tildelingen skjer for tidlig i hans karriere.

- Barack Obama har tatt tunge og viktige intitiativer til nedrustning av atomkraftverk og satt ny dagsorden for nedrustning og øst/ vest-problematikken og en helt annen tone i forhold til den muslimske verden. Jeg mener han har gjort et viktig arbeied for klima, og det gjenstår å se om han lykkes. Han er et fremragende menneske, og det er i FNs ånd å gi prisen til noen som har gjort noe for verden de siste åra, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet på slottsplassen, i det han kommer ut fra statsrådsmøte på Slottet.

- Forstår du de som synes det er rart at prisen har gått til den amerikanske presidenten?

- Jeg synes det er en spennende og overraskende pris. Jeg håper han lykkes med atomnedrustning og arbeidet med et sterkere FN, sier Stoltenberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling