OVERRASKET: Men statsminister Jens Stoltenberg er fornøyd med tildelingen til Jagland og resten av Nobel-komitéen.
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
OVERRASKET: Men statsminister Jens Stoltenberg er fornøyd med tildelingen til Jagland og resten av Nobel-komitéen. Foto: Jon-Michael Josefsen / ScanpixVis mer

Jens forsvarer Jaglands tildeling

Synes det er flott og overraskende at Obama får fredsprisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Jens Stoltenberg forsvarer Thorbjørn Jaglands tildeling av Nobels fredspris til Barack Obama, selv om mange har uttrykt at de synes tildelingen skjer for tidlig i hans karriere.

- Barack Obama har tatt tunge og viktige intitiativer til nedrustning av atomkraftverk og satt ny dagsorden for nedrustning og øst/ vest-problematikken og en helt annen tone i forhold til den muslimske verden. Jeg mener han har gjort et viktig arbeied for klima, og det gjenstår å se om han lykkes. Han er et fremragende menneske, og det er i FNs ånd å gi prisen til noen som har gjort noe for verden de siste åra, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet på slottsplassen, i det han kommer ut fra statsrådsmøte på Slottet.

- Forstår du de som synes det er rart at prisen har gått til den amerikanske presidenten?

- Jeg synes det er en spennende og overraskende pris. Jeg håper han lykkes med atomnedrustning og arbeidet med et sterkere FN, sier Stoltenberg.