Jens frikjent av Kredittilsynet

- Vi er tilfreds med deres konklusjon, sier Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsministerens kontor er ikke lenger mistenkt for å ha lekket innsideopplysninger til DnB NOR. Torsdag ble banken og to ansatte i DnB NOR Markets siktet for innsidehandel.

Kredittilsynet har i siden forrige uke gransket DnB NORs storstilte obligasjonssalg torsdag 9. og fredag 10. oktober på til sammen 2,3 milliarder kroner.

«Opplysningene som Kredittilsynet har innhentet i saken gir ikke grunnlag for å mene at det har vært gitt innsideinformasjon fra offentlige myndigheter til personer som ikke var rette vedkommende».

Jens er fornøyd

Statsminister Jens Stoltenberg er glad for at tilsynet har kommet til denne konklusjonen.

- Vi er tilfreds med at Kredittilsynet slår fast det vi har sagt hele tiden, at vi ikke har gitt ut utilbørlig informasjon, sier statsminister Jens Stoltenberg til Dagbladet.no.

Han vil ikke kommentere saken ytterligere fordi den er under etterforskning.

- Dette er en alvorlig sak som nå skal etterforskes av Økokrim, sier Stoltenberg. 

SNAKKET SAMMEN: Statsminister Jens Stoltenberg hadde privat kommunikasjon med DnB Nor-sjef Rune Bjerke i dagene før regjeringens redningspakke ble offentliggjort. Foto: Scanpix
SNAKKET SAMMEN: Statsminister Jens Stoltenberg hadde privat kommunikasjon med DnB Nor-sjef Rune Bjerke i dagene før regjeringens redningspakke ble offentliggjort. Foto: Scanpix Vis mer

- Kontakten var uheldig

Dermed ser det ut til at den omstridte kontakten mellom konsernsjef Rune Bjerke og Statsministerens kontor i dagene før redningspakken ble kjent, ikke får følger for noen av partene.

Høyres leder Erna Solberg mener Kredittilsynets konklusjon er som ventet.

- Vi har aldri ment at kontakten mellom Statsministerens kontor og DnB Nor har vært ulovlig. Men vi mener fortsatt at den var uheldig, sier hun til Dagbladet.no.

Berømmer Kredittilsynet

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) berømmer Kredittilsynet for å gjøre jobben sin etter at DnB NOR og to meglere i banken er siktet for brudd på reglene om innsidehandel.

Finansministeren befant seg i Økokrims lokaler på demonstrasjon av etatens nye våpen i kampen mot hvitvasking, da nyheten om at DnB NOR-razziaen sprakk.

- Kredittilsynet har gjort jobben sin. De har gått inn i denne saken og funnet forhold de mener skal anmeldes. Det har de gjort og nå er det Økokrim som gjør sin jobb. Dette er etter boka og slik det skal gjøres, sier Kristin Halvorsen til NTB.

Hun presiserer at hun som statsråd ikke kan mene noe om den konkrete saken ettersom den skal håndteres av de rette myndigheter.

Likevel uttrykker hun lettelse over at det ikke ser ut til at salget av obligasjoner fra DnB NOR skyldes lekkasjer fra myndighetene.

- Det jeg er glad for, er at Kredittilsynet ikke har funnet noe som peker i retning av at det er gått noen type innsideinformasjon som har blitt gitt videre fra offentlige myndigheter, sier Halvorsen.