LITE SVØMMING: Hver tiende kommune har måttet stenge bassenger med de Jens Stoltenberg som statsminister, viser en undersøkelse gjort av NRK. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
LITE SVØMMING: Hver tiende kommune har måttet stenge bassenger med de Jens Stoltenberg som statsminister, viser en undersøkelse gjort av NRK. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

Jens fylte ikke bassengene

Hver tiende kommune har måttet stenge med de rødgrønne ved roret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Hver tiende kommune har måttet stenge bassenger med de rødgrønne ved roret. Bassenget Ap brukte i valgkampbrosjyren sin i 2005, er fortsatt tørt.

Ved forrige stortingsvalg lovet Arbeiderpartiet å fylle landets bassenger. Av 275 kommuner som har deltatt i en spørreundersøkelse NRK har gjennomført, svarer over ti prosent at de har måttet stenge ett eller flere bassenger de siste fire årene.

Tørt var bassenget på Korsgård skole i Østfold da Jens Stoltenberg poserte foran det både i VG og i partiets valgkampbrosjyre. Like tørt er det fire år senere. Ap forsøkte senest i sommer å få flertall i kommunestyret for å få vann skolens basseng, men fikk ikke flertall. Høyre, Frp, Sp og Venstre fikk heller gjennom en bredere utredning av saken.

- Det løftet var ikke mye verdt, sier en skuffa Cathrin Thon, leder for foreldrenes arbeidsutvalg ved Korsgård skole.

Til tross for oppussing til 100 millioner tidligere i år, er døra til svømmehallen fortsatt låst.

Leder Per Rune Eknes i Norges Svømmeforbund er bekymret.

- Vi snakker mye om ferdigheter i matte, engelsk og digital kompetanse, men vi glemmer ofte at det å kunne svømme er den eneste ferdigheten du kan dø av å ikke kunne, sier han til NRK.

(NTB)