Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens fylte ikke bassengene

Hver tiende kommune har måttet stenge med de rødgrønne ved roret.

LITE SVØMMING: Hver tiende kommune har måttet stenge bassenger med de Jens Stoltenberg som statsminister, viser en undersøkelse gjort av NRK. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
LITE SVØMMING: Hver tiende kommune har måttet stenge bassenger med de Jens Stoltenberg som statsminister, viser en undersøkelse gjort av NRK. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Hver tiende kommune har måttet stenge bassenger med de rødgrønne ved roret. Bassenget Ap brukte i valgkampbrosjyren sin i 2005, er fortsatt tørt.

Ved forrige stortingsvalg lovet Arbeiderpartiet å fylle landets bassenger. Av 275 kommuner som har deltatt i en spørreundersøkelse NRK har gjennomført, svarer over ti prosent at de har måttet stenge ett eller flere bassenger de siste fire årene.

Tørt var bassenget på Korsgård skole i Østfold da Jens Stoltenberg poserte foran det både i VG og i partiets valgkampbrosjyre. Like tørt er det fire år senere. Ap forsøkte senest i sommer å få flertall i kommunestyret for å få vann skolens basseng, men fikk ikke flertall. Høyre, Frp, Sp og Venstre fikk heller gjennom en bredere utredning av saken.

- Det løftet var ikke mye verdt, sier en skuffa Cathrin Thon, leder for foreldrenes arbeidsutvalg ved Korsgård skole.

Til tross for oppussing til 100 millioner tidligere i år, er døra til svømmehallen fortsatt låst.

Leder Per Rune Eknes i Norges Svømmeforbund er bekymret.

- Vi snakker mye om ferdigheter i matte, engelsk og digital kompetanse, men vi glemmer ofte at det å kunne svømme er den eneste ferdigheten du kan dø av å ikke kunne, sier han til NRK.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling