PAKKESTRID I FORKANT? Statsminister Jens Stoltenberg og  finansminister Kristin Halvorsen legger fram tiltakene i den varslede krisepakken i Stortinget i dag klokka 11.00. Dagbladet.no følger fremleggelsen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
PAKKESTRID I FORKANT? Statsminister Jens Stoltenberg og finansminister Kristin Halvorsen legger fram tiltakene i den varslede krisepakken i Stortinget i dag klokka 11.00. Dagbladet.no følger fremleggelsen. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

- Jens ga SV-Kristin skattekutt-nei

Intern uro i regjeringen i forkant av dagens krisepakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Klokka 11.00 i dag legger finansminister Kristin Halvorsen (SV) fram den varslede krisepakken for Stortinget.

• Dagbladet.no følger pakkefremleggelsen i dag.

Ifølge NRK vil pakken ligge et sted mellom 20 og 25 milliarder kroner.

- Krisepakken som legges fram i dag inneholder de sterkeste tiltakene for norsk økonomi på mer enn 30 år, sier statsminister Jens Stoltenberg til kanalen.

Aftenposten kårer i dag bygg- og anleggsfirmaet Veidekke som den store vinneren. Det er fordi selskapet er posisjonert i alle sektorene der det offentlige vil satse innenfor byggenæringen, ifølge konsernsjef Terje R. Venold i Veidekke.

- Tiltakene som kommer vil virke inn over hele vår vikrsomhet, sier han til avisa.

- Uro internt
Men veien fram til at gavepakken er ferdig innbundet har vært urolig, ifølge Dagens Næringsliv. Den største overraskelsen er at regjeringen sier nei til å øke bedriftenes avskrivingssatser til investeringer i maskiner og utstyr.

En økning av dette innebærer en skattelette for bedrifter som investerer, og har vært krisekrav fra både LO og NHO.

SV har, ifølge Dagens Næringsliv, kjempet for et ja til dette tiltaket, men statsminister Jens Stoltenberg skal ha sagt nei. Årsaken skal være at statsministeren tviler på om økte avskrivingssatser vil virke raskt nok i forhold til sysselsettingen.

- Jens har lagt sterk vekt på å få tiltak som virker raskt og som er midlertidige, sier en kilde til avisa.

Dagens pakke sitt hovedformål er å dempe veksten i arbeidsledigheten. Nav frykter i dag at så mange som 15 000 flere personer vil stå uten arbeid i løpet av januar - tillegg til de rundt 50 000 som står uten jobb i dag.

- Ingen vinnere
Dagens pakke vil gi mer penger til til bygg- og vedlikehold i norske kommuner.

Kommunal- og regionsminister Magnhild Meltveit Kleppa understreket i morges overfor TV2 Nyhetskanalen at krisepakken skal bidra til å dempe virkningene av finanskrisen.

- Vi ønsker å koble ledige hender til flere oppgaver. Jeg synes det er feil å snakke om vinnere i dag, sier Kleppa til kanalen.