Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens går for full sykehjemsdekning

Lover sykehjemsplass til alle i 2015.

SYKEHJEMS-GARANTI:  Jens Stoltenberg kommer med en sykehjemsgaranti til alle eldre, om han får fortsette som statsminister etter neste mandag. Bildet er tatt da han presenterte Arbeiderpartiets eldresatsning på Lørenskog Sykehjem tidligere i valgkampen. Foto: Øistein Norum Monsen
SYKEHJEMS-GARANTI: Jens Stoltenberg kommer med en sykehjemsgaranti til alle eldre, om han får fortsette som statsminister etter neste mandag. Bildet er tatt da han presenterte Arbeiderpartiets eldresatsning på Lørenskog Sykehjem tidligere i valgkampen. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er siste valgkampuka og klar for de siste krampetrekningene. Nå kaster også Jens Stoltenberg seg inn og går for full sykehjemsdekning innen 2015.

På Aps nettsider i dag lover statsministeren at om han får fortsette skal «alle eldre som trenger det» få sykehjemsplass.

- Politikk handler om å sette store mål — og om å ha evnen til å nå dem. Før forrige stortingsvalg satte vi oss som mål å få full barnehagedekning. Fra i høst har alle som fyller ett år før 1. september rett på plass i barnehage. Over hele landet melder kommunene inn at de klarer å innfri dette, at de har full dekning, skriver Stoltenberg på sida.

Dermed kommer Stoltenberg med et tilsvarende løfte som Kristin Halvorsen gjorde om barnehageplasser og full dekning.

- Vi vil ha full sykehjemsdekning innen 2015. Det blir Arbeiderpartiets viktigste velferdssak i neste stortingsperiode, sier han.

Ap vil derfor bruke minst 24 milliarder kroner mellom 2008 og 2015 for å skaffe 12 000 nye sykehjemsplasser og omsorgsboliger. Til neste år vil de rødgrønne bruke gi 1,3 milliarder kroner og bevilge penger til 2500 nye sykehjemsplasser og omsorgsboliger.

Sykehjemsdekningen er en forlengelse av Aps eldreplan. Arbeidet skal også sikres gjennom nye lover og forskrifter, blant annet at kommunehelsetjenesteloven og innføring av retten til en verdig eldreomsorg.

- Det vil kreve innsats. Jeg har aldri møtt en ordfører som er mot eldreomsorg, men jeg har møtt mange som ikke har hatt råd til å gi de eldre innbyggerne i kommunen det tilbudet de ønsker. Når Arbeiderpartiet sier at vi ikke vil gi skattelette fordi vi vil bruke de store pengene på de store fellesoppgavene, er det dette det handler om, sier Stoltenberg i pressemeldingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling