Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens gir opp Minien

Regjeringen avvikler sin omstridte firmabilordning. Dyre biler returneres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De tre partilederne i regjeringspartiene bestemt onsdag seg for å avvikle ordningen med firmabil for statsrådene. Det melder NRK.

- Diskusjonen rundt denne ordningen har trukket fokus vekk fra vårt viktige politiske arbeid, og skapt unødig uklarhet, sier statsminister Jens Stoltenberg gjennom Statsministerens kontor.

Det betyr at Jens Stoltenberg vil levere tilbake sin velutstyrte Mini Cooper til 354 230 kroner, og Odd Roger Enoksen vil gjøre det samme med sin Volvo XC90 til 800 000 kroner. Åslaug Haga vil levere tilbake sin Toyota Avensis stasjonsvogn.

Avsløringene av statsrådenes bilordning har vakt reaksjoner. Stortingets lønnskommisjon har avkrevd en forklaring om ordningen fra statsminister Jens Stoltenberg. Bilene er til privat bruk. Stoltenberg har tidligere sagt at bilordningen er en del av lønnsbetingelsene til statsrådene, men lønnskommisjonen har vært ukjent med dette, skriver VG.

RIPE I LAKKEN:</B> Statsminister Stoltenberg leverer tilbake sin Mini Cooper "firmabil".
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling