- Jens gjør ikke jobben sin

Venstre-leder Trine Skei Grande mener statsministeren ikke gjør jobben sin når han ikke vil ta opp saken om overvåking av norske borgere med president Barack Obama.

STERKT KRITISK; Venstreleder Trine Skei Grande kritiserer Jens Stoltenberg for ikke å ville ta opp Snowden-lekkasjene med Barack Obama. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
STERKT KRITISK; Venstreleder Trine Skei Grande kritiserer Jens Stoltenberg for ikke å ville ta opp Snowden-lekkasjene med Barack Obama. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er forskrekka over at vi har en statsminister som ikke tar dette opp, som ikke gjør jobben sin, sier Skei Grande til Dagbladet.

Dette mener Dagbladet om saken.

En borgerlig ser rødt Utgangspunktet er varsleren Edward Snowden som avslørte at CIA og NSA overvåker nettrafikken og telefonene til borgere i både USA og utlandet. Saken har ført til diplomatisk krise mellom USA og Russland, der Snowden har fått asyl. Obama vil ha utlevert Snowden til USA, og ha ham dømt for spionasje. Snowden-saken er en pinlig belastning for Obama i hele verden fordi overvåkingen som finner sted er lovstridig og griper inn i vanlige borgeres privatliv i en rekke land, og det ville neppe skapt god stemning hvis saken ble tatt opp av Stoltenberg.

Stoltenberg har uansett gjort det klart at han ikke vil ta opp hvordan vår viktigste allierte overvåker nordmenn når de to møtes i Stockholm 4. september. Det får kandidaten til en statsrådjobb i en borgerlig regjering til å se rødt.

- Jens Stoltenbergs oppgave er å forsvare borgerne i det landet han er statsminister. I stedet for å ta denne saken opp med Obama, så demonstrerer han et utrolig lavt engasjement. Det er en helt annen temperatur i debatten om overvåking i for eksempel Tyskland enn i Norge. Det gjør meg urolig, sier Skei Grande.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer