Jens gjorde som Kongen

Statsminister Jens Stoltenberg tok t-banen til VM-arenaen i Kollen.

TOK BANEN: Statsminister Jens Stoltenberg tok fredag t-banen fra Majorstuen stasjon for å være tilstede under kvinnenes hopprenn i Midtstubakken. Foto: Heiko Junge / Scanpix.
TOK BANEN: Statsminister Jens Stoltenberg tok fredag t-banen fra Majorstuen stasjon for å være tilstede under kvinnenes hopprenn i Midtstubakken. Foto: Heiko Junge / Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jens Stoltenberg overrasket mange passasjerer da han tok t-banen opp til Holmenkollen for å se kvinnens hopprenn i dag. Det var nok en litt annen stemning enn da kong Olav tok den berømte trikketuren i 1973.

For statsministerens kontor hadde sørget for fullt presseoppbud, og på t-banen hadde Ruter satt på Maria Haukaas Mittet med VM_sangen «Glorious», som kimte for fullt over høyttaleranlegget da statsministeren satte seg vel til rette.

Kuppet Jens
Men det var tre små jenter med flagg og ansikter i rødt, hvitt og blått som kuppet statsministerens oppmerksomhet. På t-baneturen oppover fikk Jens Stoltenberg selskap av Liv Johanna (8), Fillippa (7 1/2) og Ada (8). Da de kom fram til VM-arenaen tok jentene statsministeren tillitsfullt i hånda og fulgte ham oppover bakken.

- Jeg ønsker å viser fram en flott kvinneidrett. Anette Sagen er en flott representant for sporten og en flott skihopper, sa Stoltenberg til Dagbladet på vei opp til kvinnenes hopprenn.

Skal på stafetten
Statsministeren skal være publikum under Ski-VM i hele tre dager. I tillegg til dagens renn, skal han på stafetten både torsdag og fredag. I tillegg skal han se kvinnenes 15 km jaktstart.

På spørsmål om han prøver å kopiere folkekongen Olav som tok det som den gang var trikken, svarer Stoltenberg:

- Nei, det var en helt annen situasjon enn da kongen tok trikken. Han gjorde det på grunn av oljeskrisa. Jeg er glad i t-banen og vil vise den fram. Dessuten så skal jeg opp på et flott arrangement.

- Hva gleder du deg mest til?

- Jeg gleder meg nok mest til stafettene. Det er spennende, da kan alt skje.

Bør bli OL-gren
Stoltenberg er veldig opptatt av hoppsporten og mener kvinnenes hopprenn bør gjøres til OL-gren.

- Mitt råd til IOC er at de bør gjøre kvinnehopp til en OL-gren, sa statsministeren.

 

KLAR FOR HOPP: Statsministeren er glad i sport og gleder seg til å være publikum under Ski VM. I dag er det kvinnens hopprenn, som han håper IOC vil gjøre til en OL-gren på lik linje med guttas hopprenn. Foto: Heiko Junge / Scanpix
KLAR FOR HOPP: Statsministeren er glad i sport og gleder seg til å være publikum under Ski VM. I dag er det kvinnens hopprenn, som han håper IOC vil gjøre til en OL-gren på lik linje med guttas hopprenn. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer