8.MARS-SELFIE: Her er bildet eks-statsminister Jens Stoltenberg tok og twitret på kvinnedagen. Fra venstre: Gro Nylander, Jens Stoltenberg, Anette Trettebergstuen, Lene Vågslid og Grethe Irvoll. Foto: Jens Stoltenberg / Twitter.
8.MARS-SELFIE: Her er bildet eks-statsminister Jens Stoltenberg tok og twitret på kvinnedagen. Fra venstre: Gro Nylander, Jens Stoltenberg, Anette Trettebergstuen, Lene Vågslid og Grethe Irvoll. Foto: Jens Stoltenberg / Twitter.Vis mer

Jens gjorde som Oscar-stjernene

Tok feminist-selfie på 8. mars-markering. Men Grete Faremo ble norsk politikks Liza Minelli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jens Stoltenberg (Ap) gjør som Oscar-stjernene. På Arbeiderpartiets 8. mars-arrangement på Kulturhuset på Youngstorget i dag, samlet han et knippe feminister til en selfie.

Med på bildet var stortingsrepresentantene Lene Vågslid og Anette Trettebergstuen, feministene Gro Nylander og Grethe Irvoll og tidligere AP-statsråd Grethe Faremo.

«Gratulerer med dagen kvinner! Her med @lenev, @trettebergstuen, Gro Nylander og Grethe Irvoll #8mars», skrev Stoltenberg på Twitter.

HER BLIR FAREMO UTELATT: Tidligere justisminister Grete Faremo kom ikke med på Stoltenbergs feminist-selfie. Foto: Christian Roth Christensen/DBTV.
HER BLIR FAREMO UTELATT: Tidligere justisminister Grete Faremo kom ikke med på Stoltenbergs feminist-selfie. Foto: Christian Roth Christensen/DBTV. Vis mer

Men det var en til der som også forsøkte å komme med på bildet, nemlig tidligere justisminister Grete Faremo (Ap). Men Jens Stoltenberg strakk ikke armen langt nok fram. Dermed ble Grete Faremo norsk politikks svar på Liza Minelli.

Originalbildet med Oscar-stjernene er retvitret flere millioner ganger og en rekke parodier er publisert. Stoltenberg har et stykke igjen, hans bilde er i skrivende stund retvitret 54 ganger.

I tog for første gang Den tidligere statsministeren gikk i dag i 8. mars-tog for første gang på 30 år. Det gjorde han for å markere motstand mot regjeringens familiepolitikk, både når det gjelder barnehage, pappaperm og ikke minst reservasjonsmulighet for fastleger.

- Jeg gjør det fordi det er et veldig stort engasjement. Jeg gikk jo i tog på 70- og 80-tallet, og har de senere årene markert dagen på møter og konserter. Men dette er veldig mange mennesker. Man må mange år tilbake for å finne noe lignende, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet.

- Regjeringen svikter norske kvinner I forkant deltok både han kvinnene på bildet på et formøte i regi av Arbeiderpartiet. Han hyllet Grethe Irvoll, som var den som  foreslo selvbestemt abort for kvinner, i 1969. Loven ble vedtatt først i 1978. Gro Nylander deltok også, og viet hele sitt glødende innlegg til kampen mot reservasjonsmuligheten.

ORIGINALEN: Oscar-vert Ellen DeGeneres´ selfie av flere av Oscar-stjernene på showet forrige lørdag. Foto: REUTERS/Ellen DeGeneres.
ORIGINALEN: Oscar-vert Ellen DeGeneres´ selfie av flere av Oscar-stjernene på showet forrige lørdag. Foto: REUTERS/Ellen DeGeneres. Vis mer

- Vi ønsker at Høyre fristiller representantene som tør å stemme etter sin overbevisning. Vi ønsker ærlige politikere som tør å si at de mente noe annet før valget. Og vi ønsker ikke en regjering som pusser sølvpengene sine mens de svikter norske kvinner, sa Nylander

BAK BILDET: Liza Minelli nådde ikke opp. Foto: The Telegraph/ Twitter (@Telegraph Film).
BAK BILDET: Liza Minelli nådde ikke opp. Foto: The Telegraph/ Twitter (@Telegraph Film). Vis mer