Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens hadde samme planer

Jagland-regjeringen var nesten i ferd med å lempe på beskatningen av opsjoner før den gikk av. Men trakk et allerede trykt forslag og skyldte på trykkfeilsdjevelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I nasjonalbudsjettet for 1998 foreslo Jagland-regjeringen å gi skattelettelser for opsjoner i arbeidsforhold til en verdi av 250 000 kroner. Forslaget gikk ut på at fordelen ved opsjoner ikke skulle beskattes ved tildeling, men ved innløsning.

Forslaget ble imidlertid ikke fulgt opp i skatte- og avgiftsproposisjonen. Daværende finansminister Jens Stoltenberg forklarte dette seinere overfor Stortingets finanskomité som en «ombrekkingsfeil». Avsnittet om ny opsjonsbeskatning skulle ikke vært med! Mest sannsynlig fordi det ikke passet til Ap's nye opposisjonsprofil.

Feilen ga imidlertid Høyres Per-Kristian Foss blod på tann. I komitéinnstillingen til statsbudsjettet la han fram to forslag om skattelette for opsjoner i tråd med den feiltrykte teksten.
Stortingsflertallet stemte ned forslaget, men vedtok å oversende det til den nye regjeringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!