Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens håper han kommer tilbake

Vil savne Bjarne Håkon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Når helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen nå gir seg, som han kunngjorde i VG i dag,  er det en av de mest innflytelsesrike norske politikerne fra den rødgrønne regjeringstida som gir seg.

• Les Dagbladets intervju om avgangen her.

Både Nav-reformen og samhandlingsreformen i Helse-Norge betyr enorme endringer innenfor sitt felt.

- Imponerende
Hanssen har vært pådriver for flere av de største reformene det offentlige Norge har satt i gang.

- Bjarne Håkon Hanssen har gjort en imponerende innsats i norsk politikk og bidratt til reformer som vil forandre velferds-Norge, sier statsminister Jens Stoltenberg til Dagbladet.

Han innrømmer at han mister en god kollega og venn når Hanssen nå trekker seg fra politikken.

- Vi har hatt et tett og godt samarbeid i mange år og jeg er glad for å ha fått lov til å ha han med på laget så lenge, sier Stoltenberg, som har innrømmet overfor VG at Hanssen over lengre tid har vurdert å trekke seg.

Håper på retur
Statsministeren sier likevel han håper den handlekraftige Arbeiderparti-politikeren kommer tilbake.

- Jeg har respekt for hans ønske om å tre ut av rikspolitikken nå, men håper at han vil komme tilbake igjen senere. Nå ønsker jeg han først og fremst lykke til med hans nye prosjekter, sier Stoltenberg til Dagbladet.

• Hva mener du om Bjarne Håkon Hanssens innsats?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling