NOEN Å SNAKKE MED: - Alle som trenger hjelp, bør skaffe seg det. Men bare det å snakke med en venn, et familiemedlem kan være vel så bra. Det viktigste er å få hjelp og trøst, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet under et valgkampmøte i Larvik lørdag. Foto: Christian Roth Christensen
NOEN Å SNAKKE MED: - Alle som trenger hjelp, bør skaffe seg det. Men bare det å snakke med en venn, et familiemedlem kan være vel så bra. Det viktigste er å få hjelp og trøst, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet under et valgkampmøte i Larvik lørdag. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Jens har fått psykologhjelp

Sammen med nære kolleger har Jens Stoltenberg vært i gruppeterapi etter terroren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK (Dagbladet): Det er en drøy måned siden terrorangrepene i Oslo og på Utøya. Til Dagbladet forteller statsminister Jens Stoltenberg at han har fått psykologhjelp til å bearbeide sorgen.

Psykologhjelp
- Konkret så har det vært en psykolog hos oss på jobb og hatt et gruppemøte. Der deltok jeg sammen med andre kolleger, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Men det er de nære statsministeren har hatt mest nytte av. Særlig har støtten fra kona Ingrid Schulerud vært viktig.

- Først og fremst ved å bruke tid med Ingrid, familien og mine nærmeste medarbeidere. Så treffer jeg stadig mennesker over alt i Norge som er berørt. De gir meg råd, sier han.

Nå anbefaler han andre som trenger det, til å søke hjelp:

- Alle som trenger hjelp, bør skaffe seg det. Men bare det å snakke med en venn, et familiemedlem kan være vel så bra. Det viktigste er å få hjelp og trøst.

Privatpersonen Jens
Stoltenberg legger vekt på at han på passer på å være privatperson når han møter mennesker som er berørt av terrorangrepene.

- Jeg trøster dem som jeg møter som privatpersonen Jens Stoltenberg, men også som statsminister på vegne av Norge, sier han.

GOD KLEM: Mange får klemmer når Jens Stoltenberg deler ut roser. Foto: Christian Roth Christensen
GOD KLEM: Mange får klemmer når Jens Stoltenberg deler ut roser. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer