Jens Stoltenberg og Donald Trump:

Jens har planen klar for møtet og hvordan han skal takle Trumps beryktede håndtrykk

Tre saker er viktigst for Natos generalsekretær når han møter USAs president Donald Trump for første gang.

KLAR FOR MØTE: Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er klar for å møte USAs president Donald Trump i Det hvite hus i Washington D.C. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
KLAR FOR MØTE: Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er klar for å møte USAs president Donald Trump i Det hvite hus i Washington D.C. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, kom i går til den amerikanske hovedstaden før møtet med USAs president Donald Trump i kveld. Han smiler og legger ikke skjul på at han er godt forberedt før møtet.

- Har du tatt imot noen råd fra andre statsledere i Nato, som har møtt Trump allerede?

- Nei, jeg har ikke tatt imot noen spesielle råd. Det å forberede seg til dette møtet, er som å forberede seg til andre møter med tidligere amerikanske presidenter. Det handler om å gå gjennom dagsordenen vi skal drøfte, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Han avviser at det er annerledes å forholde seg til en president som har vist seg som svært uforutsigbar. I lang tid har Trump vært svært negativ til at USA skulle blande seg inn i borgerkrigen i Syria, men i forrige uke snudde han plutselig og beordret et bombeangrep.

- Urolig tid

I valgkampen kalte Trump forsvarsalliansen for «foreldet», men siden han ble valgt har administrasjonen gang på gang forsikret om at de ønsker å leve opp til sine Nato-forpliktelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.