Jens har satt ut kaffen

Men holder seg inne og hjemme til klokka 13.

 SELVBETJENING:  Jens Stoltenberg har satt ut en kaffekanne på trappa, men gjestene får forsyne seg selv til han har pressekonferanse klokken 13 om valget og veien videre. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet.
SELVBETJENING: Jens Stoltenberg har satt ut en kaffekanne på trappa, men gjestene får forsyne seg selv til han har pressekonferanse klokken 13 om valget og veien videre. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå har nok Jens Stoltenberg stått opp. Jeg har ikke vært i kontakt med ham direkte, men han pleier å være tidlig pån, sier kommunikasjonsrådgiver Arvid Samland til Dagbladet på fortauet utenfor statsministerboligen i Inkognitogaten 18 rett bak Slottet ved 09-tiden.

Han er utenfor og hilser på pressefolk som lurer på hvordan avtroppende statsminister har det dagen derpå.

- Han skal sikkert møte noen der inne og prate om gårsdagen, jeg vet ikke riktig med hvem. Det blir en pressekonferanse klokka 13, og jeg tror ikke han kommer ut før den tiden. Han skal iallfall ikke ned på kontoret før pressekonferansen, sier Samland og peker rundt hjørnet: - Hyggelig at dere har med aviser og vi har satt ut kaffe på trappa.

Og der står en termokanne og pappkrus ved inngangen fra Riddervolds gate.

I dag er det selvbetjening.

Og like før klokka 09, rusler to av statsministerens gamle våpendragere, Bjarne Håkon Hanssen og Jan Erik Larsen, forbi i mørke dresser til ny PR-dag i First House, i motsatt retning av finansminister Sigbjørn Johnsen på vei til sitt kontor i olabukse og fritidsjakke en time tidligere.

- Vi har registrert at det blir ny regjering, sier de to herrene dagen derpå.

KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER:  Arvid Samland møtte Dagbladet i dag tidlig. Foto: Øystein Andersen.
KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER: Arvid Samland møtte Dagbladet i dag tidlig. Foto: Øystein Andersen. Vis mer