- Jens har sviktet Nord-Norge

Frp-leder Siv Jensen mener Oslo-politikerne bare tenker på Lofoten som et turistmål.

VIL BORE: Frp-leder Siv Jensen lover å starte arbeidet med å åpne for petroleumsutvinning i Lofoten og Vesterålen i løpet av de 100 første dagene i regjering, hvis velgerne sender partiet inn i regjering. Foto: Jo Straube
VIL BORE: Frp-leder Siv Jensen lover å starte arbeidet med å åpne for petroleumsutvinning i Lofoten og Vesterålen i løpet av de 100 første dagene i regjering, hvis velgerne sender partiet inn i regjering. Foto: Jo Straube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SVOLVÆR (Dagbladet): – Det sitter noen romantikere i Oslo-gryta, hvis eneste forhold til Lofoten er at det er fint her om sommeren for turister. Men denne landsdelen trenger flere bein å stå på, den kan ikke bare leve av turisme, sier Frp-leder Siv Jensen til Dagbladet.

En ting er statsministerkandidaten sikker på – arbeidet med å åpne regionen for petroleumsutvinning må starte allerede de første 100 dagene i regjering.

– Klarer vi å starte arbeidet med en konsekvensutredning på 100 dager, så gjør vi det. Det er ikke utenkelig med en Frp-statsråd i Olje- og energidepartementet etter valget og vi skal åpne Lofoten og Vesterålen raskt, lover Jensen.

Utfordrer til debatt Lofoten og Vesterålen seiler opp som valgkampens episenter for energi- og miljøpolitikere. Jensen utfordrer Stoltenberg til debatt om olje- og energipolitikk under valgkampen, gjerne på kaia i Svolvær.

– Jens unngår debatten og Kristin romantiserer landsdelen. Det første er feig og det siste er noe folk i Oslo bør være varsomme med, slår hun fast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer