Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jens ikke tøff nok i asylpolitikken

Erna Solberg mener hun fortsatt er laget av jern.

DUELLANTER:  Erna Solberg og Jens Stoltenberg møttes til duell i TV2-programmet «Din neste statsminister» onsdag kveld. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
DUELLANTER: Erna Solberg og Jens Stoltenberg møttes til duell i TV2-programmet «Din neste statsminister» onsdag kveld. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jens møtte Erna til duell i går kveld i TV2-programmet «Din neste statsminister». Asylpolitikk, kriminalpolitikk, og historieforfalskning var noe av det som sto på tapetet:

Jern-Erna
Solberg mener regjeringen har vært for snille når det gjelder norsk asylpolitikk. Hun mente liberale holdninger bare øker tilstrømningen:

— Det er farlig å sende ut liberale signal. Det ser vi nå når tallene går ned i Sverige med øker i Norge. Vi må gjennomføre tiltak med en gang ellers tror ikke menneskesmuglerne på dem.

Solberg har ingen problemer med å innta rollen som «Jern-Erna» igjen hvis det må til:

— For å være minister på dette feltet må du tåle å være tøff. Skal du redusere antall asylsøkere fra 17 000 til 5000 må du tåle å få noen navn.

Lett i opposisjon
Stoltenberg prøvde flere ganger å trekke ned Høyres troverdighet ved å påpeke at opposisjon gir mulighet for løfter:

— Det er typisk Høyre å ha masse penger til formål. Det som er imponerende er hvis man er i regjering og gjennomfører. Vi har ikke bare planer og deler ut monopolpenger.

Det er alltid lett å være i opposisjon, men det er bedre å være i posisjon. I dette valget gjør Høyre noe helt nytt, de sier at de vil sitte i regjering med Frp. En stemme til Høyre innebærer at Siv Jensen kan bli statsminister og Erna blir kommunalminister.

Og dette poenget trakk Stoltenberg fram flere ganger under debatten:

— Før var det Venstre og KrF en skulle samarbeide med, men nå for første gang skal dere samarbeide med det partiet dere kalte uansvarlige. Ved å stemme Høyre kan man enten få Siv som statsminister eller Lars Sponheim og Dagfinn Høybråten, det er to forskjellige politikker. Dette er historiens største spagat og vi vet ikke hvor vi ender.

Solberg mente hun har god oversikt over hvor det bærer hen:

— En vil få en bedre politikk for små og mellomstore bedrifter, senkede skatter og mer valgfrihet. Dere er uenige om mye dere også. Vi vet ikke hva Soria Moria 2 vil medføre.

-Jens bruker mesteparten av sin taletid ikke om sine visjoner, men om at jeg er i en spagat. Eneste grunnen du gir for å stemme på deg er fordi vi ikke har et alternativ som er klart fra a til å, sier Solberg.

Vanskelig med tall
Stoltenberg på sin side, hadde flere ganger problemer med å komme med konkrete tallmålsetninger.
På spørsmål om hvor mye ledigheten vil gå ned dersom det blir et rødgrønt regjeringsalternativ, vred Stoltenberg seg unna:

Vi har ikke tallfestet noen målsetting. Det avhenger av hvordan det går i den totale økonomien. Jeg vil ikke love mer enn jeg kan holde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling