Jens, Jonas og Anne-Grete gir tilbake teppene

Regjeringen legger seg flat for kritikken. Fra og med i dag kan ikke statsråder selv beholde gaver i privat eie.

LEVERER TILBAKE: Dette teppet, brukt som rød løper under Jonas Gahr Støres 50-års dag, skal nå leveres tilbake til departementet. Regjeringen endrer i dag gavereglene. Foto: Nina Hansen.
LEVERER TILBAKE: Dette teppet, brukt som rød løper under Jonas Gahr Støres 50-års dag, skal nå leveres tilbake til departementet. Regjeringen endrer i dag gavereglene. Foto: Nina Hansen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre og Anne-Grete Strøm-Erichsen levere tilbake luksusgavene de har tatt i privat eie.

Fra i dag av er det ikke lenger mulig for statsråder eller andre i departementenes politiske ledelse å beholde gaver i privat eie.

Mottok gaver for 55 000 kroner

Det framgår av en pressemelding fra Statsministerens kontor i ettermiddag. Der står det følgende:

Ifølge SMK fjernes det tidligere regelverket fra 2003 som ga en åpning for å ta gaver i privat eie.

- I tillegg er berørte regjeringsmedlemmer enige om å levere til departementet gaver som er registreringspliktig i Stortingets register. Vi velger å levere tilbake gaver tatt i privat eie i tråd med intensjonene i det nye regelverket, sier statsminister Jens Stoltenberg i pressemeldingen.

«Statsministerens kontor endrer, som tidligere varslet, bestemmelsen om gaver i Reglement om arbeidsvilkår for departementenes politiske ledelse. Det er omtalt i Håndbok for politisk ledelse.»

Dermed gjør Jens Stoltenberg om på det regelverket som har gjort det mulig for ham, utenriksminister Jonas Gahr Støre og tidligere forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen å beholde teppene de har mottatt på utenlandsreiser i egenskap av sin stilling.

Les også: Oppvask om gaveregler

«Reglementet endres slik at regelverket for gaver for politisk ledelse blir fullt ut i samsvar med det som gjelder for offentlige tjenestemenn. Det nye reglementet trer i kraft i dag.»

MÅTTE GI TILBAKE: Anne-Grete Strøm-Erichsen og Jonas Gahr Støre vil nå levere tilbake gaver de har tatt til personlig eie etter dagens lovendring. Foto: Scanpix
MÅTTE GI TILBAKE: Anne-Grete Strøm-Erichsen og Jonas Gahr Støre vil nå levere tilbake gaver de har tatt til personlig eie etter dagens lovendring. Foto: Scanpix Vis mer