- Jens kjøpte seg fri

- Pensjonsreformen er død etter dette. Regjeringen valgte å kjøpe seg ut av en storstreik.

FORNØYD: Statsminister Jens Stoltenberg (t.v.) og arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen fikk ikke gjennomslag for sitt pensjonsutspill. 
Foto: Morten Holm / SCANPIX
FORNØYD: Statsminister Jens Stoltenberg (t.v.) og arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen fikk ikke gjennomslag for sitt pensjonsutspill. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Det er Frps Robert Eriksson som mener dette om pensjonsløsningen som kom på overtid.

- Hele poenget med pensjonsreformen var at pensjonene for alle ansatte i offentlig og privat sektor skulle endres. Når regjeringen har valgt å kjøpe seg ut av en storstreik med å utsette dette kravet overfor offentlig ansatte, er pensjonsreformen i realiteten død, sier Robert Eriksson. Han er pensjonspolitisk talsmann i Frp.

- Det vil være fullstendig uakseptabelt å gå videre med modernisert folketrygd etter dagens avgjørelse om enighet. Regjeringen kan ikke videreføre dagens pensjonssystem for offentlig ansatte, og samtidig redusere pensjonene til ansatte i privat sektor. Frp krever at dagens pensjonssystem må videreføres for ansatte både i privat og offentlig sektor, sier han.

- Problemet er at ansatte i privat sektor i fremtiden vil få dramatisk dårligere pensjonsvilkår enn offentlig ansatte. Det er uakseptabelt. Ansvaret for å gjenopprette en rettferdig pensjon for alle ansatte hviler nå på regjeringen og partiene bak pensjonsforliket, mener Eriksson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer