Jens kom med milliongave

- En støtteerklæring til Obama.

STØTTER OBAMA: Statsminister Jens Stoltenberg og USAs president Barack Obama. FOTO: Scanpix
STØTTER OBAMA: Statsminister Jens Stoltenberg og USAs president Barack Obama. FOTO: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||WASHINGTON D.C (Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg hadde med seg gave hjemmefra på dag to av toppmøtet om kjernefysisk sikkerhet i Washington:

Norge bidrar med 20 millioner kroner til Det internasjonale atomenergibyråets (IAEA) atomsikkerhetsfond.

-IAEA er det internasjonale samfunnets viktigste verktøy for atomsikkerhet, der land som ønsker det får tilgang til trygg bruk av atomkraft, men man hindrer at den sivile bruken av atomkraft øker tilgangen for at terrorister får tak i materialet. Det kommer til å bli mange nye atomkraftverk i årene som kommer, og da er det viktig at vi har gode internasjonale regler. Norge ønsker å bidra til å styrke deres arbeid overfor U-land, sa Stoltenberg tirsdag morgen.

Fornøyd med ObamaBåde pengene fra Norge og den store deltagelsen fra verdenslederne på ukas toppmøte er en politisk støtteerklæring til arbeidet president Obama har satt i gang, mener Stoltenberg.

-Det er en støtte til hans initiativ om å prøve å sikre alt kjernefysisk materiale i løpet av fire år. Det er en ambisiøs målsetting, men den han har satt seg, sa Stoltenberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.