Jens krever full rulle i Union

Arbeiderpartileder Jens Stoltenberg vil ha full rulle på Union i Skien, også i framtida. I går kom han, så og hørte - og ringte styrelederen i Norske Skog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): -  Det er galt å legge ned Union, og det er i alle fall meningsløst å hindre andre i å overta, sa Stoltenberg.

Han mener at Norske Skog må utsette hele avgjørelsen.

-  Tror du på en avklaring før valget?-  Det viktige nå er å få saken utsatt. Vi må ha et kortsiktig og langsiktig mål, sier Stoltenberg.

I går fikk han grunding innføring i de ansattes planer, og gir dem full støtte. Omlegging til full produksjon av bokpapir. Det er allerede en lønnsom del av Unions virksomhet. De ansatte går inn med kapital. Det har vært antydet at mange vil satse mellom femti og hundre tusen kroner av egen lomme. Nye, lokale aksjonærer, eventuelt i et samarbeid med Norske Skog. De ansatte hevder at de har flere interessenter. Det skal blant annet være skogeiere som Treschow, Løvenskiold og Cappelen.

Stoltenberg mener at de ansatte har en god sak - fordi bedriften tjener penger.

I går ville han ikke gå inn i noen talldiskusjon med ledelsen i Norske Skog, men konstaterer at en overgang til produksjon av bokpapir vil gi gode inntekter i mange år framover.

Stoltenberg anklager regjeringen for elendig industripolitikk.

-  Regjeringen fjernet den såkalte loven om erverv. Den ga politikere mer myndighet og kunne hindret slakt som det vi ser her.

FULL STØTTE: Ap-leder Jens Stoltenberg og stortingsrepresentant Sigvald Oppebøen Hansen (til venstre) likte det de så og fikk høre av fagforeningens Magnus Straume.