Tidligere styreleder i Dagbladet, Jens Kristian Thune

Jens Kristian Thune er død: - Rett og slett et godt menneske

Var bobestyreren som fikk skipsreder Hilmar Rekstens skjulte formue fram i lyset.

AUDIENS: Som styreleder i Hundreårsmarkeringen Norge 2005 var Jens Kristian Thune på besøk hos kong Harald i oktober 2005.
Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix
AUDIENS: Som styreleder i Hundreårsmarkeringen Norge 2005 var Jens Kristian Thune på besøk hos kong Harald i oktober 2005. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jens Kristian Thune er død, 82 år gammel.

- Som advokat var han et forbilde. Han hadde en ekstra dimensjon, en idealisme, som preget sakene han befattet seg med, sier hans mangeårige venn William Nygaard, tidligere forlagssjef i Aschehoug.

Høyesterettsadvokaten, som drev advokatvirksomhet i Oslo fra 1966, har også, ifølge Store norske leksikon, vært styreleder i Nasjonalgalleriet, Antidoping Norge og radiokanalen P4.

Fra slutten av 80-åra og fram til 1996 var han styreleder i Dagbladet.

Mest kjent er likevel Thune som bobestyreren som sammen med Kristian Roll fikk skipsreder Hilmar Rekstens skjulte formue i utlandet fram i lyset.

- Ville rydde opp

Dette arbeidet pågikk fra 1980 til 1990, og Thune skrev selv om denne tida i boka «Jakten. På sporet av Hilmar Reksten» som ble utgitt i 1991.

- Det var med Reksten-saken som med andre saker Jens Kristian Thune jobbet med. Han hadde et engasjement og et oppriktig ønske om å rydde opp. Han ønsket å avdekke skatteunndragelse, sier Nygaard.

Den tidligere forlagssjefen har jobbet tett med Thune på flere arenaer, blant annet i Dagbladets styre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer