Jens lager lakse-kaos

Det hersker det rene politiske kaos i villakssaken. Stortingets energi- og miljøkomité skal avlegge innstilling om få dager, men føringene fra Ap-regjeringen er så uklare at komiteen har store vansker med å behandle saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Noe av det feigeste jeg har sett, sier saksordfører Hallgeir Langeland med klar adresse til statsministeren.

I tilleggsmeldingen om villlaksen heter det rett nok at regjeringen går inn for prinsippet om oppdrettsfrie laksefjorder; hovedkravet i Rieber-Mohn-utvalgets utredning om hvordan de gjenlevende villaksstammene skal berges.

Uenighet

Men eksisterende oppdrettsanlegg skal nødvendigvis ikke flyttes, går det fram av regjeringens lakseforslag. Hva som skal være definisjonen på en oppdrettsfri fjord og et fredet, nasjonalt laksevassdrag, er høyst uklart. Og innad i komiteen spriker holdningene.

- Innholdet i regjeringens laksemelding er så uklart og så uforpliktende at saken vanskelig lar seg behandle, sier saksordfører Hallgeir Langeland (SV) til Dagbladet.

- Makkverk

Langeland karakteriserer meldingen som et makkverk, sett i forhold til de forventningene Stoltenberg selv skapte i opposisjon. Kort før han selv ble statsminister, kritiserte han Bondevik-regjeringen for feighet og handlingslammelse i laksesaken. Nå møter Stoltenberg seg sjøl i døra, mener miljøopposisjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer