-  Jens lever i feil land

Statsminister Jens Stoltenberg tråkker på demokratiet. Det mener Venstre-leder Lars Sponheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jens Stoltenberg forsøker å nulle ut media og opposisjonen. Han lever nok i feil land, sier Venstre-leder Lars Sponheim til Dagbladet.

-  Tråkker på folk

Det er Stoltenbergs kommentar til NTB om at mesteparten av debattene rundt kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) har vært «usaklig støy» som får Sponheims blod til å bruse.

-  Uvesentligheter, misforståelser og tøvete, alt sammen, er karakteristikkene Arbeiderparti-statsministeren bruker om debattene.

-  Stoltenberg tråkker på folk når han ikke tar debattene på alvor, sier en opprørt Sponheim.

Han mener at Ap-lederen ikke tar inn over seg at han ikke kan styre debattene i media.

-  Jeg skvetter til når Stoltenberg ikke er villig til å ta inn over seg at han ikke styrer dagsorden i media. Dette undrer meg, han burde ha visst bedre, sier Sponheim. Han mener at dette er typisk for statsministerens verdensbilde.

-  Dette er hans svake punkt, konstaterer Sponheim.

 FEIL LAND? Jens Stoltenberg er lite demokratisk, mener Sponheim.
FEIL LAND? Jens Stoltenberg er lite demokratisk, mener Sponheim. Vis mer

-  Jens skurrer

-  Utsagnene til Stoltenberg er bare å riste på hodet over. På meg virker det som hele demokratiforståelsen hans skurrer, sier Venstre-lederen.

Den eneste debatten som Stoltenberg mener har vært relevant sist høst er LOs kritikk mot skatteprofilen.

-  Det var ærlig og redelig uenighet, sier Stoltenberg til NTB. Sponheim mener at dette er en arrogant påstand fra Stoltenberg.

-  Stoltenberg kan ikke regne med at man er positive til alt det regjeringen gjør. Det er ikke slik demokratiet fungerer. Når man ansetter Øystein Djupedal som kunnskapsminister, må man regne med bråk. Han har jo lenge vært kjent som en politiker

som skyter fra hofta, sier Sponheim.