Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens lovte vann i bassenget

Se hva som ble resultatet.

FOTSATT TOMT: Verken lærer Heidi Edinsen eller søstrene Aimèe (6) og Desirèe (7) Langedal har opplevd vann i bassenget ved Volsdalen skole i Ålesund. Det ble tømt for over femten år siden. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
FOTSATT TOMT: Verken lærer Heidi Edinsen eller søstrene Aimèe (6) og Desirèe (7) Langedal har opplevd vann i bassenget ved Volsdalen skole i Ålesund. Det ble tømt for over femten år siden. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||ÅLESUND (Dagbladet): 19.august 2005 fikk Volsdalen skole celebert besøk. Det var valgkamp og Jens Stoltenberg tok ålesundsskolens tomme svømmebasseng nærmere i øyesyn.

Rett nok lovet ikke den kommende statsministeren vann i nettopp dette bassenget i en fei, men understreket at de ville sørgefor en kursendring som ville gi vann i mange av de tomme bassengene landet rundt.

Og selv om Stoltenberg understreket det kommunale ansvaret med vann i bassengene var forventningen skapt. Og det er noe av problemet, mener rektor ved skolen, Kristin Roald Bjørnøy.

— Barna forstår ikke
— Han gjorde det jo ikke lettere for seg selv og sin regjering med disse løftene. Ikke for oss, ungene og deres foreldre heller. For det er ikke alle som forstår den politiske saksgangen, i alle fall ikke skolebarn. Derfor blir det skapt forventninger når en tidligere statsminister sier slikt i en valgkamp, sier Roald Bjørnøy til Dagbladet.

Selv har hun tøyler på egne forventninger.

— Jeg har ikke søvnløse netter etter statsministerens løfter. Jeg som rektor forholder meg til Ålesund kommune som jo er min arbeidsgiver og eier av skolen. De har ikke forespeilet meg at bassenget skal fylles opp, heller tvert imot. Og det forholder vi oss til her på skolen, sier hun.

19. AUGUST 2005: Påtroppende statsminister Jens Stoltenberg i svømmebassenget til Volsdalen skole i Ålesund. Han lover vann og bedringer for landets skoler med tørre svømmebasseng. Foto: JUNE R. JOHANSEN, SUNNMØRSPOSTEN.
19. AUGUST 2005: Påtroppende statsminister Jens Stoltenberg i svømmebassenget til Volsdalen skole i Ålesund. Han lover vann og bedringer for landets skoler med tørre svømmebasseng. Foto: JUNE R. JOHANSEN, SUNNMØRSPOSTEN. Vis mer

Bruker naboskolen
— Men har du forhåpninger om at statsbudsjettet nå vil gi øremerkede midler til dette?

— Nei, det tror jeg ikke, sier rektoren som ikke helt frir seg fra tanken om at vann i bassenget ville gjort livet litt enklere for alle.

— Vi kunne integrere svømmeundervisningen bedre med kroppsøvingsundervisningen. Samtidig ville vi unngått å måtte ordne med buss for skolens 302 elever når de skal til naboskolen for å svømme.

— Mener du det er faglig forsvarlig slik det er nå?

Tomt i 15 år
— Ja, faglig kan jeg forsvare måten vi nå gir svømmeopplæring. Men det er nå slik en gang at noen tar ting, også dette med svømming, litt raskere enn andre. Å ha et eget svømmebasseng med vann ville jo kanskje hjulpet litt på der. Det er mange år siden det var vann i bassenget ved Volsdalen barneskole, så lenge at rektor må konsultere en av veteranene blant renholdsarbeiderne ved skolen. Sammen kommer de fram til at deter rundt 15 år siden de støvete flisene i bassenget sist kjente smaken av klorvann.

— Vi kan svømme, sier Desirèe Langedal (7). Hun og søsteren Aimèe (6) har aldri opplevd vann i bassenget.— Mamma tar oss med i svømmehallen. Hun har lært oss åsvømme. Men vi trives godt på skolen altså, sier hun.

BARNA FORSTÅR IKKE: — Han gjorde det jo ikke lettere for seg selv og sin regjering med disse løftene. Ikke for oss, ungene og deres foreldre heller. For det er ikke alle som forstår den politiske saksgangen, i alle fall ikke skolebarn. Derfor blir det skapt forventninger når en tidligere statsminister sier slikt i en valgkamp, sier Roald Bjørnøy til Dagbladet. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
BARNA FORSTÅR IKKE: — Han gjorde det jo ikke lettere for seg selv og sin regjering med disse løftene. Ikke for oss, ungene og deres foreldre heller. For det er ikke alle som forstår den politiske saksgangen, i alle fall ikke skolebarn. Derfor blir det skapt forventninger når en tidligere statsminister sier slikt i en valgkamp, sier Roald Bjørnøy til Dagbladet. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling