Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jens må legge om sin klimapolitikk drastisk

Venstre reagerer.

FAGRE ORD: Venstre gratulerer Jens Stoltenberg med oppdraget som FN's klimautsending, men nestleder Terje Breivik mener Ap må legge om sin klimapolitikk drastisk for å få troverdighet. - På hjemmebane har det så langt vært bare fagre ord, sier Breivik. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FAGRE ORD: Venstre gratulerer Jens Stoltenberg med oppdraget som FN's klimautsending, men nestleder Terje Breivik mener Ap må legge om sin klimapolitikk drastisk for å få troverdighet. - På hjemmebane har det så langt vært bare fagre ord, sier Breivik. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er all grunn til å gratulere Jens Stoltenberg med vervet som FN's spesialutsending for klimasaker, og ønske velkommen at Ap nå endelig viser engasjement i klimapolitikken.

- Må vise noe hjemme - Det er imidlertid liten tvil om at Stoltenberg ville hatt ett langt bedre utgangspunkt som FN-utsending dersom han som statsminister hadde vist klimaengasjement og handlingsvilje på hjemmebane, sier nestleder i Venstre og finanspolitisk talsmann Terje Breivik.

- Som vel de fleste har fått med seg, måtte Venstre sammen med Høyre og KrF presse gjennom en mer ambisiøs og forpliktende klimapolitikk, ikke bare én, men to ganger, sier Breivik, og viser til de to klimaforlikene i perioden 2005 til 2013, sier Breivik.

- Ap må legge om - Dersom Jens mener alvor med sine punkter, forutsetter jeg at han sørger for at Ap legger om sin klimapolitikk dramatisk, og sammen med Venstre bidrar til at Norge går foran som en god rollemodell hva gjelder nasjonale klimautslipp.

- Skal en forandre og påvirke andre, må en starte med seg selv. Klimapolitikken trenger først og fremst handlekraftige og handlevillige politikere fremfor klimaspinndoktorer som ikke vil forplikte seg, sier Breivik.

Spinndoktor - Mener du Stoltenberg opptrer som spinndoktor?

- Det har i alle fall vært mer fagre ord enn handling så langt. Jens holdt jo en tale om klima til Ap's landsmøte og skapte begeistring for noen år siden, men siden har det skjedd lite og ingenting. «Change starts at home» som Bill Clinton har sagt, sier Breivik.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!