Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jens må svare Stortinget

Siv Jensen ber statsministeren forklare seg om medaljestriden.

Krever svar: Siv Jensen mener Jens Stoltenberg bruker krigsveteranene for å få oppmerksomhet om seg selv. Foto: Jacques Hvistendahl
Krever svar: Siv Jensen mener Jens Stoltenberg bruker krigsveteranene for å få oppmerksomhet om seg selv. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siv Jensen mener at Jens Stoltenberg har dummet seg kraftig ut, og mener det er tydelig at Jens Stoltenberg brukte krigsveteranene for å oppmerksomhet om seg selv og regjeringen.

- Regjeringen har drevet et kynisk spill for å få flomlyset på seg selv og en positiv sak for regjeringen. Jeg skjønner at Jens tror han er populær, men kongen er mer populær, sier hun.

Brudd
Nå vil hun be statsministeren forklare seg i Stortingets spørretime om hvorfor han tok fra krigsveteranene den æren det er å få medaljen delt ut av kongen.

- Denne saken opprører hele folket. Det er en større anerkjennelse å få en slik medalje fra kongen enn fra Jens Stoltenberg. Dette er et brudd på tradisjonen, og Stoltenberg skal få forklare dette i spørretimen i morgen, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Som leder av det største opposisjonspartiet skal hun i morgen stille det første spørsmålet til statsministeren. Audiens
På et pressemøte i forbindelse med statsbesøket i Slovenia tirsdag åpnet Kong Harald med å si at han ønsket å kommentere et tema han hadde skjønt opptok pressen. — Det jeg vil si om dette er at måten dette ble gjort på er noe statsministeren og jeg har blitt enige om. Det jeg kommer til å gjøre nå er å invitere mottakerne i audiens hos oss på slottet, sa kong Harald.
Frp-lederen mener kongen er snill med statsministeren i sin håndtering.

- Hans Majestet framstår som svært raus i sin måte å håndtere denne saken på, og det gjør ikke saken noe bedre for Stoltenberg, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media