- Jens må vise muskler

Likestillingsombudet mener Jens Stoltenberg må bli modigere.

MODIG ?: - Det er på tide å vise politiske muskler ellers blir det bare prat, og man svikter kvinnen på nytt, sier likestillingsombud Beate Gangås. Foto: SCANPIX
MODIG ?: - Det er på tide å vise politiske muskler ellers blir det bare prat, og man svikter kvinnen på nytt, sier likestillingsombud Beate Gangås. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): - Vi forventer at regjeringspartnerne kommer med noe konkret, sier likestillingsombud Beate Gangås til Dagbladet. Hun er forferdet over at regjeringen kan komme til å skrote likelønnspotten.

- Det er på tide å vise politiske muskler ellers blir det bare prat, og man svikter kvinnen på nytt, sier Gangås.

Rasende sykepleiereTidligere i dag skrev Dagbladet at 88.000 rasende sykepleiere kan skape kaos i Helse-Norge hvis regjeringen ikke hever lønna til kvinner i det offentlige.

Flere kilder opplyser til Dagbladet at statsminister Jens Stoltenberg og Ap har fått gjennomslag for å ikke etablere en likelønnspott for kvinner i offentlig sektor. Han vil heller overlate likelønnskampen til partene i arbeidslivet.

Det var likelønnskommisjonen som foreslo å etablere en likelønnspott på tre milliarder kroner, som skulle komme i tillegg til de ordinære lønnsforhandlingene.

- Truer helsereformenHøyres helsepolitiske talsperson, Bent Høie, mener det truer hele helsereformen hvis man ikke får gjort noe med lønnssituasjonen for kvinner i det offentlige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer