Jens nekter for hijab-ja

Avviser at de hadde konkludert.

REYKJAVIK, ISLAND 20090227:
Svein Harald Øygard from Norway, the new Head of the Icelandic Central Bank with Jens Stoltenberg, (picture) Prime Minister of Norway at a press meeting in the Icelandic Central Bank on Friday.   
Photo Ingolfur Juliusson / SCANPIX
REYKJAVIK, ISLAND 20090227: Svein Harald Øygard from Norway, the new Head of the Icelandic Central Bank with Jens Stoltenberg, (picture) Prime Minister of Norway at a press meeting in the Icelandic Central Bank on Friday. Photo Ingolfur Juliusson / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 (Dagbladet.no): De uavklarte spørsmålene rundt hvem som gjorde hva og visste hva i den omstridte hijab-saken har tatt en ny og uventet vending.

Nye hemmelige dokumenter viser at både statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Knut Storberget sa ja til hijab i politiet, stikk i strid med hva de selv har sagt.

Nå avviser imidlertid statsministerens kontor påstandene i VG.

«Det er ikke riktig at regjeringen konkluderte med å si ja til hijab i politiet, slik VG skriver. Saken ble drøftet i regjeringen, men det ble ikke trukket noen konklusjon om å si ja til hijab,» skriver SMK i en pressemelding.

«Skulle utredes»

«Det ble åpnet for å endre uniformsreglementet for å ta religiøse hensyn, men på hvilken måte det kunne skje skulle utredes videre i de berørte departementer», heter det i pressemeldingen.

«Det ble ikke endelig konkludert i saken før justisministeren den 20. februar bestemte seg for ikke å gå videre med saken» heter det videre.

Regjeringsdokumentene som VG har fått tilgang til sier imidlertid noe annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer