- Jens ofrer de eldre

Carl I. Hagen vil styre sykehjemmene sentralt og bevilge penger etter behov.

LEI ARBEIDERPARTIET: Frps eldregeneral, Carl I. Hagen, er ikke overrasket over at norske eldre ikke får hjelpen de har krav på. Han er lei Arbeiderpartiets løfter, og mener eldre forskjellsbehandles. Foto: Jaques Hvistendal
LEI ARBEIDERPARTIET: Frps eldregeneral, Carl I. Hagen, er ikke overrasket over at norske eldre ikke får hjelpen de har krav på. Han er lei Arbeiderpartiets løfter, og mener eldre forskjellsbehandles. Foto: Jaques Hvistendal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere av landets politikere reagerer sterkt på rapporten fra Norsk Sykepleierforbund som avdekker at mange eldre på norske sykehjem ikke får forsvarlig hjelp og pleie.

Partiene svikter- Partiene ofrer de eldre på kommunepolitikernes alter, sier Fremskrittspartiets eldregeneral, Carl I. Hagen.

- Jeg er lei av at Arbeiderpartiet som i alle år sier at dem skal ta seg av eldreomsorgen. Arbeiderpartiet har null troverdighet, sier Hagen.

Forskjells-behandling- Det er en grov forskjellsbehandling av de eldre. Når det for eksempel gjelder asylsøkere er det ikke slik at vi bevilger penger til asylmottak, og stenger grensene når det ikke lengre er plass. Bevilgningene går opp etter antall asylsøkere. Hvor er det ikke slik når det gjelder sykehjemsplasser?

Hagen og Frp mener blant annet at ansvaret for sykehjem bør ligge sentralt, og ikke hos kommunene. På denne måten vil en kunne sikre at eldre får den pleien de trenger og har krav på:

- Behovet bør styre hvordan vi bevilger penger. Det er behovet som bør bestemme hvor mange plasser vi har, istedenfor at pengene bestemmer hvor mange plasser vi får. Først må vi se på de reelle behov, så bevilge penger. Det er det som er nødvendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer