Jens og co. har full tillit til meg

Miljøvernministeren ergerlig, men ikke søvnløs av sjokkmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Les også: Bare to prosent støtter miljøvernministeren

  (Dagbladet.no): At bare to prosent av befolkningen mener miljøvernminister Helen Bjørnøy gjør en god jobb har i følge hovedpersonen ikke vært diskusjonstema på jobben i dag.

  - Jeg synes det er ergerlig, men det tar verken nattesøvnen eller kreftene fra meg, sier Helen Bjørnøy til Dagbladet.no.

  Det er en undersøkelse gjennomført av Mandag Morgen som avslører den svært labre oppslutningen rundt landets miljøvernminister. Og Bellonas Fredrik Hauge forklarte bunnmålingen med svært lite flaterende beskrivelser av Helen Bjørnøys egenskaper som minister.

  - Jeg har ikke noe ønske om å diskutere min person med Fredrik Hauge. Men jeg vil gjerne diskutere regjeringens miljøpolitikk og det vi får til med Hauge, miljøorganisasjonene og fremfor alt få diskusjonen ut i den offentlige debatt, sier Bjørnøy til Dagbladet.no.

  Hun er klar på at meningsmålingen ikke gjenspeiler virkeligheten hun selv føler om sin egen jobb.

  - Statsministeren og regjeringen har full tillit til meg. Det er jeg sikker på. Og jeg takler jobben min godt. Det er vanskelig å analysere resultatet av denne undersøkelsen, men det handler vel om høye forventninger og den økte oppmerksomheten klima- og miljøvern har fått de siste to til tre månedene. Folk ønsker å se resultater fort, sier Bjørnøy.

  Selv mener hun å jobbe svært hardt for miljøet hver eneste dag.

  - Det eneste jeg skal fortsette å gjøre er å jobbe for å få Norge til å bli et mer miljøvennlig samfunn. På lang sikt er det det man oppnår som vil være avgjørende. Det å snu en hel skute tar tid, sier hun.

  Hun tror for mange måler henne og regjeringen utfra SVs miljøpolitiske standpunkt, og glemmer at regjeringen er satt sammen av tre partier.

  - Skal man måle sakene utfra SVs utgangspunkt, kan man igjen og igjen finne konflikter. Men for meg handler dette om klokt lederskap der SV har gått inn i regjering med to andre partier. Da må man samarbeide. Og kompromisser er ikke negativt. Det er et uttrykk for politisk lederskap, sier hun.

VED GODT MOT: Tross bunnmålinger i popularitet og massiv kritikk fra miljøbevegelsen holder miljøvernminister Helen Bjørnøy motet oppe. Hun mener hun gjør en god jobb. Foto: Scanpix
VED GODT MOT: Tross bunnmålinger i popularitet og massiv kritikk fra miljøbevegelsen holder miljøvernminister Helen Bjørnøy motet oppe. Hun mener hun gjør en god jobb. Foto: Scanpix Vis mer